- De prøvde å drepe meg, sier 33-åringen.

Han og vennen ble livstruende skadet i slagsmålet utenfor Finnegans.

Et halvt døgn etter at han svevde mellom liv og død, tar han imot BT på sykehuset. Han forsikrer at det går bra, at han allerede har klart å reise seg og gå.

- Ikke se på meg som om jeg er døende. I’m good, sier han på engelsk.

En stor bandasje dekker knivkuttet som rev over pulsåren i høyrearmen. Kuttet er sydd med et titall sting. På ryggen har han ytterligere to bandasjer over blodige sår. Et mindre stikk lenger nede på ryggen er fortsatt åpent.

Redd han skulle dø

- Jeg var både beruset og full av adrenalin, og merket ingenting før jeg så blodet fra armen. Da la jeg meg ned på bakken og ropte ut at noen måtte forbinde såret, ellers kom jeg til å dø, forteller han.

På sykehuset ligger også hans 34 år gamle venn og landsmann. Vennen fikk et knivstikk i brystet, nær hjertet. 33-åringen visste ikke om vennens skjebne før han våknet etter operasjonen i 11-tiden i går.

- Jeg trodde jeg ble slått i ansiktet mens jeg lå nede. Men jeg er blitt fortalt at det var vennen min som falt over meg, etter å ha blitt knivstukket. Han er i en verre tilstand enn meg. Men de sier at det kommer til å gå bra også med ham.

Også en tredje mann, en dørvakt ved Rick’s, ble knivstukket i bataljen. Han kom fra det uten fysiske skader.

«De kommer!»

33-åringen som jobber i Bergen, forteller at han og fire venner gikk på byen for å kose seg søndag kveld. I følget var også to kvinner. De fem tilbrakte kvelden på Rick’s.

- Vi hadde en fin kveld, pratet og danset og hadde det gøy. Men utenfor, da vi tok røykepauser, kom jeg flere ganger i krangel med en kar. For meg så han arabisk ut. Han sa provoserende ting til meg, jeg husker ikke helt hva, og jeg svarte ham. Jeg er ikke typen som lar meg pille på nesen. En gang kom en vakt og skilte oss, forteller han.

Etter at Rick’s stengte, gikk fire av vennene opp steintrappen ved Rick’s for å komme seg til en bil. En i følget la da merke til tre-fire menn som snek seg innpå dem. Mannen som 33-åringen hadde vært i munnhoggeri med, skal ha vært blant dem.

- «De kommer! De kommer!», ropte vennen min.

33-åringen hevder at han og hans 34-årige kamerat ble stående igjen for å forsvare seg, De andre vennene gikk ned igjen mot Rick’s.

«Blodet sprutet ut»

- Jeg tenkte vi måtte stoppe angriperne på toppen av trappen, så det ikke ble fullt slagsmål utenfor Rick’s. Der var det så mye folk. Jeg ville også beskytte vennene mine, ikke minst kvinnene i følget vårt, sier 33-åringen.

Bartender ved Finnegans, John David Wroe, hadde stengt puben da han ble vitne til masseslagsmålet utenfor. Han mener opptil 11 menn var innblandet, og så et av knivofrene segne om på bakken — mens blodet «sprutet ut» fra siden av kroppen.

Mann etterlyst

Politiet mener én mann sto bak alle tre knivstikkingene, og etterforsker alle som drapsforsøk. I går etterlyste politiet en nordafrikansk utseende mann (se fakta).

- Bildet er fortsatt uklart. Vi utelukker ikke flere gjerningsmenn, heller ikke at den etterlyste kan ha flyktet til fots, sa politiadvokat Janne R. Heltne i går kveld.

KRIMTEKNIKERE: Politiets krimteknikere ankom åstedet ved 04.40-tiden mandag morgen.
Sean Meling Murray