Bergen tingrett har nå dømt kvinnen til seks måneders fengsel for falske anklager. Hun må sone én måned, mens fem måneder gjøres betinget.

Kvinnen, som arbeider deltid som nakenmodell, anmeldte to menn for å ha voldtatt henne i en hage ved trappen opp til Johanneskirken i Bergen. Voldtekten skulle ha skjedd natt til lørdag 11. august 2007.

Hadde alibi

Etter å ha hørt forklaringen hennes fikk politiet mistanke til en 29 år gammel mann som hun hadde truffet på et vorspiel tidligere på kvelden.

Det viste seg imidlertid at mannen hele tiden hadde vært hjemme i Loddefjord.

Etterforskningen viste også at kvinnen hadde hatt frivillig sex med en annen mann, en 21 år gammel marinegast, i hagen ved Johanneskirken. I retten kunne marinegasten legge frem et lydopptak av kvinnen, gjort mens de to var på vei til hagen for å ha sex.

Filmet sex med mobilen

Kvinnen endret forklaring og anklaget i stedet to andre menn for voldtekt et annet sted i byen. Det viste seg imidlertid at en av de mistenkte hadde filmet sexen, med kvinnens samtykke. Videoen viste at kvinnen hadde frivillig trekantsex med to menn.

Den tiltalte kvinnen har en lengre psykiatrisk forhistorie, men retten kom frem til at hun visste hva hun gjorde da hun anklaget de tre mennene.

Dommen på seks måneders fengsel omfatter også et tyveri. Kvinnen stjal 52.000 kroner fra kontoen til en mann, ved å bruke hans personnummer og nettbankkode. Hun er nå dømt til å betale tilbake pengene.