Poseringen skal skje samlet og på offentlig sted i den chilenske hovedstaden Santiago.

Chile er på enkelte områder et svært konservativt, for ikke å si direkte snerpete samfunn. Men Tunick har slett ikke tenkt å ta pornobilder. Nakenfotograferingen skal tvert imot skje på oppdrag fra landets høyst seriøse museum for moderne kunst.

Siden 1993 har den nå 35 år gamle fotografen spesialisert seg på bilder av avkledde menneskemasser, og tar mål av seg å fotografere slike scener på alle jordas sju kontinenter. For tiden jobber han i Sør-Amerika.

Han har allerede gjort opptak i Brasil og i Argentina, blant annet i den argentinske hovedstaden Buenos Aires der 350 personer poserte nakne foran et kjent lokalt landemerke. Dette vakte oppsikt i nabolandet Chile, og Tunick ble straks invitert dit.

Men ikke alle chilenere er like begeistret for prosjektet, som har tittelen "Nakenhet i drift". Juristen Rene Trincado vil anlegge søksmål mot Tunick, fordi han mener slik fotografering på offentlig sted er i strid med chilensk lov. (NTB)

Spencer Tunick vandrer mellom modellene sine under et opptak av 300 nakne mennesker i byen Fribourg i Sveits sommeren 2001.
Foto: Reuters