• Jeg vurderer å selge huset. Jeg orker ikke å leve under sånne forhold, sier Vidar Sælen. I dag møter han nabo Kent Ivar Mjølkeråen i Midhordaland tingrett for å løse denne bitre nabostriden.

— Enten får han lage sin egen vei, eller så får han kjøpe seg inn, sier Kent Ivar Mjølkeråen om det han tror blir utfallet av rettsforhandlingene. Etter hans syn er det bra at spørsmålet om Sælens rett til å bruke veien og den innkjørselen han har lagd, nå kommer for retten.

— Det blir fint det. Det er han som har tatt seg til rette på min eiendom, så han skjelver nok nå som han skjønner at han må gi seg, sier Mjølkeråen om sin motpart. Uenigheten de to imellom har eskalert voldsomt den siste uken etter at Mjølkeråen sperret Sælens innkjørsel til garasjen, og tok i bruk gaffeltruck for å fjerne en bil han mente Sælen hadde parkert ulovlig.

Ifølge Mjølkeråens advokat, Lise Kvinnsland, oppfatter hennes klient bilparkeringen delvis som et forsøk på å sperre veien for anleggsarbeiderne som bygger på de nye nabotomtene, og delvis som en ren provokasjon fra Sælens side.

— Han har helt siden i januar protestert mot utbyggingen, nå forsøker han å stikke kjepper i hjulene, sier Mjølkeråen.

Sælen forstår lite av disse argumentene. Han mener han var nødt til å parkere i veikanten, siden hans egen innkjørsel var sperret, og tror ikke at han blokkerte veien for andre ved å stå der.

— Her kunne bilene kjøre fint forbi. Og hvordan kan det oppfattes som en protest mot anleggsarbeidet? De holdt jo ikke på med det på lørdag kveld, sier han.

Når det gjelder spørsmålet om retten til å bruke veien og innkjørselen til sin egen eiendom har Sælen denne forklaringen.

— Da jeg kjøpte huset inngikk jeg en muntlig avtale med moren til Kent Ivar Mjølkeråen om at alt var greit. Det var hun som eide eiendommen, sier Sælen.

Han tror den eneste årsaken til at det nå har oppstått en så stor konflikt, er hans motstand mot utbyggingen.

— Jeg har bodd her i 15 år, men det er først nå innkjørselen har blitt et stridstema. Jeg fikk advarsel om at dersom jeg protesterte ville jeg miste veiretten, sier Sælen.

BIL-HIV: Vidar Sælen meinte å sjå at Mercedesen har tålt gaffeltruck-handteringa ganske godt. Men på verkstad skal han.
FRED IVAR UTSI KLEMETSEN