TORSTEIN STANGENES

Tirsdag kveld møtte 68 naboer til det planlagte ridesenteret på Dyngeland opp til protestmøte. Ingen av dem ønsket noe ridesenter i nabolaget og samtlige undertegnet et protestskriv.

Det er Fana Ryttersportsklubb som har søkt om å få bygge to midlertidige staller til over 40 hester og ponnier, ridehall og utendørs ridebane i Dyngelandsdalen. Klubben må flytte fra sine lokaler på Skjold innen nyttår.

Frykter lukten

Byrådet har godtatt at området kan brukes midlertidig til ridesenter, men kommunen har nettopp fått inn byggesøknaden, og derfor er ikke den behandlet.

Naboene frykter at en midlertidig tillatelse fort kan bli permanent. De mener et ridesenter vil føre til altfor mye trafikk, både av bilende til og fra senteret og av ridende.

De er redde for lukt, og for at anlegget skal være estetisk skjemmende. Itillegg er naboene redde for at turstiene skal bli ødelagt av hestetråkk.

De tviler på at jorden senteret skal ligge på noen gang kan brukes til jordbruk hvis det tilføres mengder med stein, grus og asfalt.

Naboene mener rideklubben heller kunne flyttet til Gimmeland i Bontveitdalen, der den ville blitt ønsket velkommen med åpne armer.

Mener naboene overdriver

Leder i ryttersportsklubben Rigmor Titt forstår at naboene er skeptisk til noe nytt og ukjent, men mener naboene overdriver protestene.

— Vi skal være fredelige. Vi forstyrrer ingen, driver ingen farlig sport og anlegget lukter ingenting, sier hun.

Hun sier det er helt uaktuelt å flytte til Bontveit.

— Våre medlemmer kommer fra nabolaget. Til Dyngeland er det gode bussforbindelser og mange av medlemmene kan sykle dit. Til Bontveit er det dårlig bussforbindelse, sier hun.

Byutviklingsbyråd Lisbeth Iversen (KrF) sier hun har mottatt mange naboprotester på planene om ridesenter, og at behandlingen derfor blir en utfordring som hun ikke kan love kommunen blir ferdig med før sommerferien.

PROTESTERER: Fana Ryttersportsklubb ønsker å flytte til Dyngelandsdalen, nærmere bestemt jordet i bakgrunnen. Tirsdag samlet 68 naboer seg for å bli enige om et protestskriv.<p/>FOTO: TOR HØVIK