EIRIK DAMSGAARD

— Guuuuud, som det luuuukter av denne kluten!

Gulp. Bløbb.

Hvem sa at det er babytørke i Bergen? Ok, Bergens Tidende skrev det for halvannen uke siden.

Men, her er mødrene som tar opp kampen på Flaktveit i Åsane. I stikkveien Kråvasslia 137-191, som måler litt over hundre meter, er det født syv unger de siste månedene.

Og minst fire nye er på vei.

Skylder på postmannen

Bergens Tidende fortalte nylig at Haukeland sykehus går mot det laveste fødselstallet på 15 år. Bergenske mødre og fedre har lagt seg på latsiden med hverandre.

Unntatt på Flaktveit.

Foreløpig er det verken sendt bud på spåkoner eller drikkevannseksperter. Men noe må det være med det fruktbare nabolaget på Flaktveit. Dårlig tv-dekning?

— He-he-he. Min mann lurte på om det muligens er en fruktbar postmann i nærheten, sier Olaug Laukeland, mamma til tvillingene Ole og Vegard (åtte uker).

— Vi har sittet på den samme steinen oppi lien her alle sammen, sier en annen av mødrene.

Nei, da er det nok drikkevannet. Eller kanskje den friske luften?

— Vi blir jo så yre av å bo her ute i naturen, sier mødrene.

Dårlig sandkassedekning

Skyline er grønne skoger i det fem år gamle byggefeltet i Kråvasslia, som vasser i unger og gulpklyser. Først på babybølgen var mamma til Benedicte (6 mnd.), Anita Garnes. To dager seinere havnet naboen, Anne Steen Hansen, på samme rom på Kvinneklinikken. Så kom Fredrick og Elisa (6 mnd.).

Det var Kråvasslia her og Kråvasslia der.

— På Kvinneklinikken sa de at «denne adressen ser vi jo her hele tiden», forteller Steen Hansen.

Kvinnene mener de har talt opp 50 unger under tretten år blant de rundt tretti familiene i gaten. Og med denne farten er det snart for trangt i sandkassene.

I alle fall har Bergens mest aktive nabolag i løpet av et halvt år sørget for å fylle trekvart skoleklasse på Flaktveit - om seks års tid.