En av rakettene landet på garasjen og satte fyr i taket. Brannen slukket av seg selv, men ifølge politiet kunne hendelsen fått svært alvorlige konsekvenser.

— I verste fall kunne flere ha blitt skadet. Det var mye folk i området da rakettene ble skutt opp, sier politioverbetjent Tore Salvesen ved Laksevåg lensmannskontor .

Rett i arresten

Den 54 år gamle rakettmannen ble i juni dømt til 60 dagers fengsel for å ha trakassert naboene sine i Godvik. I ti år har han kastet råtten mat, søppel, ekskrementer og store steiner inn på naboenes tomt.

Natt til søndag var det fest et lite steinkast fra 54-åringens bolig. 25 mennesker var samlet til den lokale velforeningens årlige sommerfest.

Litt utpå kvelden fyrte festdeltakerne av tre raketter ut mot sjøen. Det likte 54-åringen dårlig.

Ifølge politiet skal mannen ha svart med å skyte flere raketter både mot velforeningens partytelt og huset til naboen han har trakassert.

Sjokkerte over det som skjedde, skal festdeltakerne ha ringt til politiet.

— Vi rykket ut og pågrep mannen. Han ble satt i arrest og avhørt dagen etter, sier Salvesen.

Lavere livskvalitet

Da mannen ble dømt for nabotrakassering tidligere i sommer, gjorde tingretten 45 dager av straffen betinget.

— Hvis det viser seg at han nå har gjort seg skyldig i forhold som ligner på det han er dømt for, kan det føre til at en større del av dommen blir gjort ubetinget, sier politiadvokat Bjarte Aarlie.

Ifølge politiet nekter 54-åringen straffskyld for rakettskytingen..

Velforeningen i nabolaget i Godvik er svært forsiktige med å uttale seg om det som skjedde i helgen. De frykter at publisitet vil være bensin på bålet.

— Vi synes det er veldig leit at sommerarrangementet vårt skulle ende på denne måten. Utover det ønsker vi ikke å gi noen kommentar, sier en representant.

Politiet vil de neste dagene avhøre en rekke vitner. Tore Salvesen synes nabosaken i Godvik er svært spesiell.

— Dette er ikke kjekt for noen av partene. Livskvaliteten til begge naboene blir forringet som følge av kranglingen, sier Salvesen.