— Det er skremmende at det skal få et slikt tragisk utfall. Jeg tenker på familien til den unge mannen som er død, sier Arne Wie, som bor rett over gaten fra huset der en 28-åring ble knivstukket tidlig tirsdag morgen.

28-åringen døde senere av skadene, og politiet har siktet en 26 år gammel mann for drap.

Wie og konen Randi Hjørnevik ble vekket av bråk fra nabohuset i seks-tiden.

— Vi trodde først det bare var festbråk, for det forekommer av og til i området her, sier Wie.

Les også: Mange vitner til knivstikkingen

Våknet av bråk

Politiet fikk melding om slåssing i Nattlandsveien i 6.30-tiden. Da de kom frem, fant de 28-åringen knivstukket og alvorlig skadet.

Hjørnevik gikk til vinduet for å kikke hva som foregikk da de hørte flere høye skrik. Utenfor så hun det hun mener var to unge kvinner og en mann.

— De ropte og skrek til hverandre. Så forsvant den ene jenten inn bak huset igjen, mens de to andre gikk oppover veien. Ikke lenge etter var både politi og ambulanser her, sier Hjørnevik.

Den 26 år gamle mannen skal ha blitt pågrepet på åstedet uten dramatikk. I tillegg ble flere vitner brakt inn fra den aktuelle leiligheten.

— Disse personene var direkte øyevitner til det som skjedde. De ble tatt med fra leiligheten der basketaket hadde vært, i utgangspunktet med status som vitner, og for å forklare seg om hendelsesforløpet, sa politiinspektør Svein Erik Krogvold til bt.no tidligere tirsdag.

Kjent av politiet

Både offeret (28) og den antatte gjerningsmannen (26) skal være kjent av politiet fra før, og er registrert med straffesaker på seg. Ifølge VG Nett ble den siktede 26-åringen så sent som i fjor dømt for besittelse av amfetamin.

Politiet ønsker ikke å si noe om motivet.

— Det er altfor tidlig å prøve å trekke noen slutninger rundt det. Nå prøver vi å få et detaljert avhør av den antatte gjerningsmannen, sa politiinspektør Krogvold tidligere tirsdag.

Flere naboer har fortalt om mye «hoiing og skriking» i området før politiet ble tilkalt. De forteller at det ofte er støy og festing i nabolaget. En nabo sier til bt.no at han tidligere har hørt en del bråk og høylydt krangling fra adressen der morgenens dødelige drama utspilte seg.

— Jeg har hørt bråk derfra gjennom vinduet mitt om natten, sier han.