Espen Kolås bor 20 meter unna huset som står i brann. Han satt hjemme og så på tv, og var ikke klar over hva som foregikk før en BT-journalist ringte på døren.

— Da først så jeg ut av vinduet. Journalisten anbefalte meg å evakuere, og det gjorde jeg.

Kolås er svært bekymret over brannutviklingen.

— Jeg kjenner til det smuget der. Det er vanskelig å komme til, og det er en tett trehusbebyggelse. Jeg frykter det verste, sier Kolås, som fikk med seg Visa-kort og mobiltelefon før han la på sprang.

I beredskap

Både Bergen kommune og Røde Kors var torsdag kveld i arbeid for å ta seg av de evakuerte beboerne.

— Vi har en beredskapsavtale med Scandic, og sjekker ut mulighetene dersom det skulle være behov for å innkvartere noen, sier kommunaldirektør Ove Foldnes.

Røde Kors-huset på Vetrlidsalmenningen er også åpnet.

— Vi kan ta imot evakuerte beboere og folk som måtte ha behov for å snakke med noen, sier Jahn Petter Berentsen i Bergen Røde Kors.

Kommunen er også klar til å skaffe busser dersom det skulle være behov for det i evakueringen.

— Vi har trappet opp beredskapen på vår vaktsentral, og jeg sitter her på Rådhuset, sier Foldnes.

Ikke vært redde før

NHH-student Trym Grønseth bor i området som er avsperret av politiet. Han skulle bare innom huset med treningsbagen, før han skulle videre ut på byen.

— Jeg har ikke vært redd for at det skulle begynne å brenne, brannvesenet har vært flinke til å komme og sjekke husene for røykvarsler og elektrisk anlegg, sier han. Tilslutt fikk han komme inn i huset, og drar videre ut på byen.

Ingeniør Diego Howtoya fra Colombia bor to hus fra huset som brenner.

— Jeg kan se det fra badet mitt, sier han. Han har snakket med huseieren. - han lurte på om det gikk bra med meg, om jeg var i live.

Han venter på informasjon fra politiet.

Bortreist

Student Teller Rabe bor i nærområdet. Han ble oppringt av sin far som lurte på om han var evakuert.

— Jeg har en venninne som bor øverst i Bredenbecksmauet, og lurer på om det er hennes hus som brenner. Hun er heldigvis i Spania nå, og jeg tror ikke hun vet om brannen, sier han.