Beboer på Klosterhaugen, Peer Dahl, våknet av merkelige lyder i natt.

— Det smalt utenfor og en svær gren fra treet kom ned. Grenen er så stor at den hadde slått folk i hjel hvis det hadde vært noen under. Det var noen der kort tid før det skjedde, sier Dahl.

— Uansvarlig

I august i fjor skjedde akkurat det samme med nabotreet. Et tre veltet på Klosteret, og sperret inngangsdørene til to hus. Smellet var så kraftig at naboene trodde lynet hadde slått ned i huset. En bil, en moped og en flaggstang ble skadet etter velten.

— Da lovet kommunen å komme for å sikre grenen. Det har de ikke gjort. Jeg synes det er veldig uansvarlig. Det er unødvendig at det skal skje dødsfall før de ordner opp, sier Dahl.

Torill Mohr Gjesdal trodde naboene tullet da de fortalte at et tre hadde falt ned på bilen hennes - for andre gang. Bilen fikk seg bare en skrape, men beboerne er redde for at de selv kan bli truffet neste gang.

Grønn Etat vil gjøre ny vurdering

Rune Hesjedal, seksjonsleder ved Grønn Etat, er på ferie og kjenner ikke nøyaktig til hvilket tre det dreier seg om.

– Vår vurdering i fjor var at om det skulle komme mer ned fra treet, så ville det ikke være til fare for folks helse, sier Hesjedal.

– Vi kan ikke ta ned alle tre fordi det utenkelige kan skje. Da ville byen bli uten et eneste tre, understreker seksjonslederen.

Selv om det ikke skjedde personskade denne gangen heller, vil kommunen nå vurdere saken på nytt.

– Jeg skal ta kontakt med etaten i morgen tidlig, sier Hesjedal.

Peer Dahl
Peer Dahl