Politiet fikk melding om knivstikkingen klokken 08.25. Allerede et kvarter senere var den antatte gjerningsmannen pågrepet på åstedet.

Barre, som bor i etasjen under, har besøk av kompisen Abdul Mohammed Ahmed fra Voss noen dager. Ahmed hørte bråk utenfor soveromsvinduet sitt og stakk hodet ut i går morges. Der så han en av naboene i tredje etasje som blødde fra et kutt. Han så også masse politi og politibiler.

— Det er to menn fra Somalia som bor i leiligheten over. Vi hører dem godt når de drikker. Det er mye høylytt krangling og skriking. Det de sier er bare fyllerør, forteller Deeq Omar Barre, som selv er fra Somalia. Han har bodd i Norge i tre år.

Lever ikke etter Koranen

Barre er kjent med at han som de så var knivstukket, har norsk statsborgerskap. De to kameratene er ikke sikre på om det er den andre mannen som bor i leiligheten, som er gjerningsmannen.

Ifølge Barre håndhever de to muslimene i etasjen over langtfra Koranens forbud mot alkohol.

— Nei, de drikker mye alkohol. Og de er ute av kontroll når de drikker, hevder han.

Lille Øvregate 23 er et hybelhus. I de nederste etasjene bor det norske studenter som trolig har reist på juleferie. Ingen svarte da BT ringte på i går ettermiddag. Høyere oppe bor til sammen seks somaliere. Barre vil ha minst mulig med landsmennene over seg å gjøre.

— Jeg kjenner dem. De er greie når de er edru. Men da huseieren planla at den ene av dem skulle flytte inn hos meg, nektet jeg. «Da flytter jeg heller», sa jeg til huseieren, forteller Barre.

Kuttet i armen og låret

Ifølge politiet var det fire menn til stede da knivstikkingen skjedde, samt to norske kvinner.

Det ene offeret ble påført et knivstikk i armen, mens den andre fikk et kutt i låret. Begge ble fraktet til Bergen legevakt der kuttene ble sydd. Ingen av mennene er alvorlig skadd. Gjerningsmannen er 26 år.

— Det var fire menn av utenlandsk opprinnelse og to norske kvinner i leiligheten. Vi vet at det kom en kniv på banen og at en av mennene ble kuttet i armen og en i låret. Gjerningsmannen er nå foreløpig varetektsfengslet og blir avhørt, sier operasjonsleder Ragnar Lyssand ved Hordaland politidistrikt til Bergens Tidende.

— De to kvinnene og den uskadde mannen er forhørt som vitner, sier operasjonslederen.

Politiet var ikke bevæpnet under aksjonen.

HAR LEVD MED BRÅK: I fem måneder har Deeq Omar Barre (29) (t.v.) levd i bekymring for landsmennene som bor i etasjen over ham. I går ble to personer knivstukket i tredje etasje i det gule hybelhuset i bakgrunnen. Barre og kompisen Abdul Mohammed Ahmed (27) hørte bråket og var vitne til politioppstyret etter knivstikkingen.<br/>Foto: KNUT EGIL WANG