Tirsdag ble italienske Michele Saluzzi (27) frifunnet etter storbrannen i Skuteviken i Bergen i september 2008.

Det juridiske etterspillet slutter ikke selv om dommen blir stående.

Kan kreve minst 500.000 kr

Nå varsler forsvarer Nils Christian Nordhus erstatningssøksmål mot staten, melder NRK Hordaland.

— Dette er selvsagt med forbehold om at dommen blir stående, noe vi tror og forventer at den blir, sier advokatfullmektig Nordhus til bt.no.

— Da vil han åpenbart vurdere å kreve erstatning for tapene han har lidt. Det gjelder både tapt fremtidig inntekt, utgifter til sakkyndige og tort og svie, sier Nordhus.

Han anslår 500.000 kroner bare i tapt arbeidsfortjeneste, men vil ikke anslå et totalbeløp. Saluzzi måtte utsette sine økonomistudier i halvannet år på grunn av saken.

Politiet får kritikk

Michele Saluzzi ble krevd for 68 millioner kroner etter at fire boder ble flammenes rov for to år siden.

Politiet mente italieneren i vanvare hadde skrudd på en kokeplate på komfyren, som så fikk det til å brenne i en frityrkoker oppå platen. Det trodde ikke retten på.

Retten mener det er uforståelig at det ikke ble opprettet en bredere etterforskningsgruppe, med brannfaglig ekspertise og elektrofaglig ekspertise.

— Familien, hans søster og bror, har måttet betale for jobben politiet burde gjort. Retten skriver rett ut at de sakkyndige skulle vært brakt inn av politiet, sier forsvarer Nordhus til bt.no.

To ukers frist

Politiinspektør Rune Malt sa til BT tirsdag at de tar dommen til etterretning.

— Vi vil nå bruke noen dager på å gå gjennom dommen før vi bestemmer oss for om vi skal anke. Det er naturlig at det også blir en gjennomgang av etterforskningen. Utover det kan jeg ikke si så mye mer, sier Malt.

Påtalemyndigheten har to uker på å bestemme seg om de vil anke.