Nå vil Bergen ha tverrsamband

Bergen kommune varsler at de blir med på å planlegge tverrsamband fra Øygarden til Nordhordland.

Byråd Lisbeth Iversen (KrF) har skrevet til Askøy kommune med beskjed om at byrådet vil foreslå å sette av 100.000 kroner til aksjekapital i det planlagte selskapet Sambandet Vest AS.

Forslaget skal etter planen behandles av Bergen bystyre i mars.

- Kjempegreier
Sambandet Vest skal eies av de berørte kommuner i Mid- og Nordhordland. Hovedmålet er å få til et tverrsamband fra Øygarden til Nordhordland, via Askøy.

Selskapet ble vedtatt opprettet av Askøy kommunestyre allerede i juli 2008. Det tok med andre ord nesten to år før Bergen kom med.

- Dette er kjempegreier. Jeg er glad for at Bergen nå blir med, sier ordfører Knut Hanselmann (Frp) i Askøy.

- Miljømessig er det Bergen som får den beste effekten ved at tungtrafikken fra CCB, Sture og andre bedrifter på Sotra og i Øygarden, kan kjøre utenom Bergen, sier han.

Ferge og tunnel
Askøy formannskap utnevnte tirsdag Kjell Kristensen og Torill Vebenstad som sine representanter i styret til Sambandet Vest. Kristensen har lenge vært forkjemper for tverrsambandstanken.

- Styret får i oppdrag å utarbeide reguleringsplan og regne på økonomien i prosjektet, sier Hanselmann.

Det er snakk om ferge fra Øygarden til Askøy og tunnel videre til Meland.

Hva synes du om prosjektet? Vil du betale for det? Si din mening!

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.

Velkommen til debatt i Bergens Tidende. Vi setter pris på sterke meninger. I våre kommentarfelt er det høyt under taket, men vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis respekt for andre debattanters meninger, etnisitet, religion og legning. Husk at mange leser dine ytringer her på bt.no. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Du må skrive under fullt navn.

Vennlig hilsen Gard Steiro, sjefredaktør.

Siste fra Lokalt

Bilder