–Vi skal ake og lage snøballer, ler Vilrun Obre Røssemoen (9 ½).

– Og så skal vi lage en snømann, tilføyer mamma Frøydis Obre.

De to har mye å ta igjen, i likhet med alle de andre i Nygårdsparken. Værgudene har vært særdeles sparsommelige med det hvite gullet denne vinteren, så denne sjansen kan de ikke la gå fra seg.

– Vi kom for hit for bare ti minutter siden, så vi har mye å gjøre nå, ler Frøydis Obre, mamma til Vilrun Obre Røssemmoen (9 ½).

Sjekk været på våre webkamera.

Ingen tid å miste
I bakkene rundt Florida høres barnelatter og knaking under akebrett. Den kramme snøen danser seg ned fra den sorte kveldshimmelen. Her må intet sekund gå til spille. Vilrun har gledet seg til snøen.

– Vi burde nesten tatt vare på den nå som den først er her, kanskje vi burde tatt den med oss inn, spør mamma Frøydis.

– Nei, svarer Vilrun kjapt, – Det ville den nemlig ikke tålt.

Så da er det bare å komme seg ut i snøen fortere enn svint.

Regn til helgen
Man bør nemlig ikke utsette aketuren for lenge. Allerede til helgen kan vinteridyllen forsvinne til fordel for slaps og regn.

– De neste dagene kan bli vinterlige og kalde; tirsdag og onsdag er det muligheter for snø, sier Dag Kvamme ved Vervarslinga på Vestlandet.

Men så kan det altså være slutt for denne gangen.

– Når vi kommer til torsdag kan vi få en overgang til regn, sier Kvamme til BT.no.

Etter 85 dager med målbar nedbør var det på høy tid med en pust i bakken. Og selv om det ikke ble en ny nedbørsrekord kan man trøste seg med at Stend i Fana innehar den gamle rekorden – med 103 nedbørsdager på rad, satt i 1986. De av oss som derimot liker oppholdsvær kan ifølge værvarselet se frem til flere solgløtt både tirsdag og onsdag.

Nedbørskartet fra Meteorologisk institutt oppdateres hvert 15. minutt. Trykk F5 (oppdater) for å se siste versjon. Se kartet i full størrelse her.