Politiet har tidligere foreslått å fjerne all vegetasjon, og få inn videoovervåking og lyskastere, for å få bukt med det åpne narkotikamiljøet i Nygårdsparken.

Kommunen vil ikke gå så hardt til verks, men har begynt å rydde opp i busker og trær, blant annet for å hindre at vegetasjonen skjuler ulovlige aktiviteter.

Sprenger ikke fjell

— Vi vil ikke gå så langt som å sprenge bort bergnabber i parken, som var ett av tiltakene som var nevnt i politiets rapport om Nygårdsparken. Men vi er i gang med et oppryddingsprosjekt som vi håper vil gjøre området mer attraktivt for vanlige brukere, sier byråd Lisbeth Iversen.

Rusmiljøet i Nygårdsparken stod øverst på sakslisten på et møte mellom kommunen og Hordalans politidistrikt i dag.

Både kommunen og politiet understreket at et viktig tiltak mot den åpne narkotikaomsetningen i parken, er at vanlige folk tar den i bruk.

Lukket dørene

Flyttingen av Strax-huset til Damsgård, var også ett av temaene. Politimester Geir Gudmundsen mener plasseringen er fornuftig, til tross for faglige advarsler fra ansatte og brukere ved Strax-huset.

— Det er ikke så langt fra parken og over broen. Folk kommer seg til parken for egen maskin, og da må vi kunne regne med at de klarer å oppsøke hjelpetilbudet også. Vi må kunne stille visse krav til brukerne, sa Gudmundsen.

En diskusjon om organisert MC-kriminalitet gikk for lukkede dører.

Vil tiltakene i parken hjelpe? Diskuter i kommentarfeltet.