Et stormsenter er på vei mot Vestlandet. Et slags forvarsel kommer allerede i natt, med økende vind og nedbør, men dette vil avta igjen i løpet av tirsdag ettermiddag.

— Det vil regne kontinuerlig fra i natt og frem til i morgen ettermiddag, men vi får ikke så veldig mye i denne omgang. Det kommer mer etter hvert, sier Tone Christin Taule, meteorolog ved Vervarslinga på Vestlandet.

Onsdag braker det nemlig løs, når stormsenteret passerer Vestlandet.

— Det er et ganske intenst lavtrykk. Onsdagen blir verst denne uken, både når det gjelder vind og nedbør, sier Taule.

Kraftig regn onsdag

Det kraftige lavtrykket onsdag tar med seg regn og vind inn, og det vil bøtte ned over Hordaland, Sogn og Fjordane og Rogaland. Mellom natt til onsdag og natt til torsdag kan det komme 60-70 millimeter nedbør lokalt enkelte steder.

I tillegg til regnbyger og haglbyger vil det også være utrygt for torden.

— Det begynner med sterk kuling fra sørøst utsatte steder med regn og snø fra 600-800 meters høyde. Så passerer på en måte fronten, og vinden dreier sørvest, men er fortsatt ganske sterk, sier Taule, og fortsetter:

— Onsdagskvelden blir verst, da kan det bli liten storm sør i Hordaland og i Rogaland. Stormen ser ikke ut til å komme til Sogn og Fjordane, men ellers får de mye av det samme været, med vind og regn.

Fint vær i helgen

Etter at stormen har passert blir alt så meget bedre, med gradvis mindre nedbør, mindre vind og lavere temperaturer.

— Da dominerer nordavinden, og det ser ut som det kan bli ganske bra fredag og lørdag, og deler av søndagen. Fra torsdag kveld ventes lite vind og nedbør, og sannynligvis sol, men minusgrader de fleste steder, sier Taule.

- Blir det en ny periode med sprengkulde?

— Nei, mot slutten av helgen får vi en ny porsjon med sørlig vind og nedbør.

MYE LAVTRYKK: Satelittbilde av Nord-Europa tatt i 19-tiden mandag kveld.
YR.NO