— Så de skal ta seg sammen og gjøre en skikkelig jobb?

Det er Espen Monsens reaksjon når han hører at Bergen kommune starter en storaksjon for å fjerne uregistrerte kjøretøy fra gatene.

I mai ba han om å få fjernet en Chevrolet med prøveskilter fra Herman Gransvei på Laksevåg. Da hadde bilen allerede stått der i flere måneder – og den står der fortsatt.

— Vi har ikke sett snurten til parkeringsvesenet, men vi er veldig glade for å høre dette. Vi ser frem til det, sier han.

Vi har ikke sett snurten til parkeringsvesenet, men vi er veldig glade for å høre dette. Espen Monsen

Starter i Lien

Avdelingsleder Arvid Heggestad bekrefter at Chevrolet-en som har irritert et helt nabolag, står høyt på listen, selv om aksjonen starter i Lien.

— Der er det minst en bil med knuste vinduer. Så skal vi ta de som har stått lengst i Sandviken, Solheimsviken og Laksevåg. Vi håper å sope opp det meste til påske, sier Heggestad.

Sammen med byråd Filip Rygg markerer han torsdag starten på det han kaller «en forhåpentligvis solid ryddeaksjon».

Målet er å fjerne 200 uregistrerte kjøretøy. I hele fjor klarte samferdselsesetaten å få med seg drøye 100. ## Tok plassene til de sørgende

Bt.no har i en rekke artikler satt søkelyset på problemet. Uregistrerte kjøretøy har ikke lov til å stå lenger enn 14 dager på offentlig vei, men i Bergen er de blitt stående i månedsvis.

I november fortalte vi at parkeringsplassen til Møllendal kapell var full av bilvrak og ulovlig parkerte kjøretøy.

— Det er veldig leit at de som skal i begravelse ikke finner plass, sa forvaltningsleder Inghild Hareide Hansen.

— Reportasjene deres har hjulpet oss. Det kom aktører på banen som vi ikke kjente til, sier en hemmelighetsfull Heggestad. Han vil ikke si hvem de har koblet inn og hva det koster.

Heggestad har tidligere forklart opphopningen av bilvrak med lav vrakpant og at de må oppbevare bilvrakene i tre måneder før de kan skrotes, men har de altså fått hjelp med tauing og lagring.

— Det koster litt. Det er ikke gratis, nei sier han.

Tips? Send MMS/SMS til 2211, og skriv e-post

BLIR RYDDESJEF: Avdelingsleder Arvid Heggestad i samferdselsetaten.
OLE VALAKER