Lønning bekrefter overfor NRK at han ønsker å stille som kandidat på stortingsvalglisten til Oslo Høyre.

— Er osloborger

For en uke siden ble det klart at Lønning trakk seg som kandidat i Hordaland, etter at hans kandidatur møtte massiv motstand i Bergen Høyre.

Hovedargumentet imot Lønning var at han ikke har bodd i Bergen på 52 år, og at lokalpartiet heller burde nominere noen som bodde i Bergen.

— Begrunnelsen var boligadressen; at jeg for det meste hadde bodd i Oslo og ikke i Bergen. Når jeg først er definert som osloborger er det en nærliggende tanke å stille på Oslos liste, sier Lønning til NRK.

- Råflott av Bergen

Men 72-åringen er ikke den eneste Høyre-senioren som ønsker seg på Stortinget fra Oslo. 76 år gamle Astrid Nøklebye Heiberg varsler også at hun ønsker et comeback på Stortinget. Hun er begeistret for at også Lønning stiller.

— Vil han det?! Det var kjempehyggelig! Jeg har prøvd å hisse ham opp til å gjøre det, avslører den tidligere Høyre-nestlederen.Hun mener Bergen Høyre var vel råflotte da de vraket Lønning.

— De kunne hatt god nytte av en så allsidig og klok mann som Lønning. I neste periode skal man debattere grunnloven, og han ledet det arbeidet. Det var råflott å gi avkall på ham, mener Heiberg.