— En drosjesjåfør ringte på nødtelefonen og fortalte oss at en sivil politimann hadde bedt ham ringe oss for å få bistand til en pågripelse, sier operasjonsleder Oddvard Nordfonn i Hordaland politidistrikt.

Etter pågripelsen ble dette klart:

En vekter på et kjøpesenter i sentrum tok i kveld opp jakten på en mann, mistenkt for et mindre butikktyveri.

Han skal ha kastet seg i en taxi for å forfølge mannen. Utenfor ICA Nær i Nygårdsgaten stoppet taxien og mannen skal ha blitt stoppet.

Ifølge vitner på stedet skal han ha fått hjelp av andre forbipasserende. Taxisjåføren ringte da til politiet på vegne av vekteren for å be om assistanse fra en politipatrulje. Han trodde da at han hadde hatt en sivil politimann i bilen.

— I ettertid ble det klart at det var en vekter som tok kontakt med taxisjåføren. Om han har sagt til taxisjåføren at han var sivil politimann eller ikke vet vi ikke. Vi undersøker hvem nå som er oppdragsgiver for vedkommende vekter. I morgen vil vi trolig avhøre taxisjåføren og vekteren om hva som ble sagt dem imellom, sier Nordfonn.

Politiet ser alvorlig på situasjonen.

Pågripelsen skjedde utenfor Ica-butikken i Nygårdsgaten ved 19.30-tiden tirsdag.

Politiet skal nå vurdere om vekteren har gjort noe galt.

— Vi har fått informasjon fra politiet som var på stedet, og skal se på om det er noen grunn til reaksjon mot vekteren. Det er for tidlig å si, sier Kjell Mo, som er leder av forvaltningsavdelingen.

Mannen har så langt ikke blitt avhørt. Vekteren var tilknyttet en av butikkene på Galleriet.

PÅGREPET: Mannen ble lagt i jern utenfor Ica i Nygårdsgaten tirsdag kveld.
Jon Tufto