Vinterferien begynte i dag med frustrerte bilkjørere og lange køer ut av Bergen på E16, men værvarslingen lover at det skal bli verdt strevet:

— Dette kommer til å bli vinterens fineste helg, sier vakthavende ved Meteorologisk Institutt Geir Ottar Fagerlid.

Kaldt på fjellet

Sol, silkeføre og ned mot minus ti grader på fjellet er forventet i helgen. Til og med mandag mener Fagerlid at det fine vinterværet vil holde seg.

— Det er et høytrykk som har parkert seg over hele Hordaland og Vestlandet, sier Fargerlid, som mener folk kan finne frem solbriller og solokrem.

— Setter man seg i solveggen vil man nok kjenne at solen tar godt. i ytre strøk og i Bergen vil det være noen plussgrader, men også her blir det pent vær.

Regnet kommer

Fra tirsdag og utover er imidlertid fagerlid litt mindre optimistisk på vegne av vinterferieturistene.

— Det blir sannsynligvis mildere, overskyet og det vil trekke inn nedbør. Dette vil komme ned som regn i Bergen og som nysnø på fjellet, sier han.

I tillegg vil det komme en sur nordvestlig vind som kan nå opp i liten kuling i ytre strøk, før det blir kaldere igjen til helgen.

— Begynnelsen og slutten av vinterferien er som natt og dag, sier Fagerlid.

Turplaner

På togstasjonen i Bergen gjør Torgeir Grødem (24) og frilluftsgruppen til BSI seg klar til vinterferie. De planlegger å utnytte det fine vinterværet i helgen til fulle.

— Det blir turer på to mil både lørdag og søndag, sier Grødem.

De er en gjeng på 16 stykker som skal gå fjellturer i Urdlandområdet vest for Voss.

— Det blir mye turgåing og mye god mat, sier Grødem.