Meteorologene melder om en våt uke i vente. Ifølge Yr, skal det falle nesten 100 millimeter regn over Bergen frem til og med neste helg. Storm melder derimot bare om 35 millimeter regn.

— Vi bruker ulike modeller som gir oss værprognosene, og da blir varslene ulike, forklarer Steinar Skare, statsmeteorolog hos Vervarslinga på Vestlandet.

Mandag verst

Om ikke annet, så er de enige om at kommende mandag blir den verste regndagen. Storm melder ti millimeter regn, meteorologene i Yr varsler det dobbelte. Deretter er det regn hver eneste dag så langt varselet går.

Kommende helg blir ikke like ille. Lørdag ventes små nedbørsmengder, og er det noe du skulle ha gjort utendørs, er det søndagen som peker seg ut. Den ligger an til å bli både tørr og med gløtt av sol.

Temperaturen ligge stabilt rundt syv-åtte grader i Bergen hele den neste uken. Førstkommende helg blir litt kaldere, men fortsatt på plussiden av gradestokken.

Kommer fra havet

Skare forteller at det blir Hordaland og nordover fram til Sunnmøre som får mesteparten av regnet som kommer på Vestlandet. Og akkurat nå ligger det langt vest over Atlanterhavet.

— Regnet kommer vestfra i flere lavtrykk som ligger i samme bane. Det kommer fra Atlanteren og går innover mellom Skottland og Island før det når oss, forteller han.