Neste helg fyller Sjømannskirken 150 år. Det blir fest i flere dager, med tilstelning på Festplassen lørdag mellom klokken 11.00 og 15.00.

Da blir Mopedkirken lansert i Bergen, i hvert fall hvis alt går etter planen.

— Vi arbeider med å få den ferdigstilt i samarbeid med Europeiske Reiseforsikring, som også hjalp oss med den vi har i Bangkok. Vi håper å få offentlige tillatelser til å kjøre den som den er på Festplassen og Torgallmenningen. Det blir en form for mobil stand der vi kan møte folk der de er, sier Linn Mevold Skogheim, kommunikasjonssjef i Sjømannskirken.

Hei og vaffel

Doningen blir en noe mindre utgave enn den som Sjømannskirken har i Bangkok. Der har de en moped med tak, som brukes som base til å komme i kontakt skandinaver som besøker den populære gaten Khao San Road. Herfra serveres Sjømannskirkens kjente vafler.

OPPBLÅSBAR: Denne katedralen skal stå på Festplassen om halvannen uke.

— Her har våre medarbeidere mange gode samtaler med norske turister og unge backpackere. Vi deler ut vafler og informasjon om Sjømannskirkens arbeid. Ikke alle vet hva de skal gjøre dersom det skjer noe uforutsett i utlandet. De har nytte av å få kunnskap om vårt beredskapsarbeid. Mopedkirken i Bangkok har vært et veldig populært tiltak, og nå lanserer vi Norges første mopedkirke, forteller Mevold Skogheim.

— Vi ønsker å være der folk er, si hei og by på en vaffel. Og gi kjennskap om at Sjømannskirken er like relevant for mennesker i dag som den var i 1864. Mopedkirken blir først vist på Festplassen. Så skal vi ha den stående på Bergens Sjøfartsmuseum under utstillingen «Et hjem ute - Sjømannskirken 150 år» som åpner 31. august.

Oppblåsbar katedral

På Festplassen stiller også Sjømannskirken med egen oppblåsbar katedral.

— Den er 12,5 meter lang og har et kirketårn som er hele 10 meter høyt! Folk vil bli ønsket velkommen inn i kirken for en stille stund og kan tenne lys i lysgloben, forteller Mevold Skogheim.

— Prosjektlederen vår sier vindforholdene er et bønneemne for tiden.