Utover ettermiddagen i går sprakk skydekket etter en våt uke. Ute på Nordnes satt Åshild Sahr Bergheim og Henning Wahlen og nøt kveldssolen og hverandre.

De to og alle vi andre har mer godt i vente.

Meteorologikonsulent Magnus Anglevik ved Vervarslinga på Vestlandet lover bra vær allerede mandag med stigende temperaturer opp mot 20 grader. Riktig nok vil det på kysten bli økende nordlig vind, med bris først på dagen, stigende til liten kuling.

Perioder med sol

Tirsdag og onsdag blir været enda bedre med skiftende skydekke, oppholdsvær og perioder med sol. Temperaturen vil holde seg på et behagelig nivå, det vil si opp mot 20 grader. Og slik vil det fortsette ut uken. Det er ventet rolige vindforhold, oppholdsvær, perioder med sol og uendret temperatur.

Ifølge langtidsprognosen vil det fortsette med godvær de første dagene av juli måned. Men perioden for denne langtidsprognosen nærmer seg nå slutten og er dermed svært usikker, sier Anglevik.

Normal nedbør

På tross av betydelige nedbørsmengder de siste dagene, har juni vært en helt normal måned, statistisk sett. Hittil er det kommet 130 millimeter nedbør i Bergen i juni måned. Normalen er på 132 millimeter.

Årets første halvår har vært tørt. Hittil i år er det kommet 749 millimeter nedbør i Bergen, mot normalt 864 millimeter. Vi ligger altså 105 millimeter under normalen. Dette halvåret har vi hatt 100 dager med nedbør. Normalen ligger på 107 dager.

Temperaturmessig ligger vi også rundt normalen. Høyeste temperatur i juni var på 27,5 grader, og den ble målt 12. juni. På ytterligere fire dager ble det målt temperaturer over 20 grader. Det er det samme som i fjor.