— Ja, nå er "Ole" rett rundt hjørnet. Vinden har begynt å øke mange steder, forteller statsmeteorolog Ida Maria Solbrekke hos Vervarslinga på Vestlandet.

"Ole" er ventet å gi sterk storm lenge nord i landet.

Strømløse

Norges Vassdrags- og energidirektorat opplyser at rundt 5000 personer er uten strøm. De flest av disse bor i Sør-Trøndelag og Troms.

I Troms harytterligere 4000 kunder vært uten strøm, men har fått strømmen tilbake.

"Uværethar nå nådd land, og NVE forventer derfor at antall kunder uten strøm vil økeutover dagen", skriver de i en pressemelding.

Også i Hordaland er "Ole" i ferd med å ta tak. Ved Hellisøy nord i Hordaland ble det i formiddag ved 09.30-tiden meldt om sterk kuling.

Vindkast

— Det er noen fronter som passerer nå med regnbyger, men den sterkeste vinden er ikke kommet helt ennå, sier Solbrekke.

På fjellet i Hordaland er det liten storm og vindkast på over 25 meter per sekund. Vinden kommer rett vestfra, men senteret ligger rett utenfor Troms fylke og det betyr at de nordligste fylkene kommer til å kjenne vinden best.

— I Bergen sentrum kan vi vente oss frisk bris, sier Solbrekke.

Her kan du oppdatere deg på vegmeldingene

- Skikkelig heftig

Meteorologene venter ikke at "Ole" blir like kraftig som "Nina" i Hordaland.

— Det kan komme kraftige vindkast og byger. Men det er ikke noen ny Nina for Hordaland sin del. Grunnen er at vi ligger en god del sør for senteret av "Ole", sier Solbrekke.

I fjellet herjer "Ole" allerede. Der er det ventet veldig vanskelige kjøreforhold. De fleste fjellovergangene er allerede stengt eller har kolonnekjøring.

— I fjellet er det ventet sterk storm og veldig vanskelige kjøreforhold. Skal du på fjellet, så tenk deg godt om. Der blir det skikkelig heftig, sier Solbrekke.

Stengt bro og skitrekk

Hardangerbrua er blitt stengt flere ganger i dag. Den stenger automatisk dersom vinden blir sterkere enn 25 meter per sekund.

Skitrekket Furedalen på Kvamskogen melder på sine nettsider at de holder stengt lørdag.

I morges blåste det rundt 20 meter i sekundet på toppen og kastene var oppe i 28 meter i sekundet.

"Dette er for mykje vind til at vi kan kjøre heisen. Vi satsar på å halde åpent i morgon søndag", skriver de på sine nettsider.

Eikdedalen holder åpent, men har stengt fire av trekkene sine.

Myrkdalen skriver på Twitter at det er minus to grader og sterk kuling oppe. De åpner ikke stolheisene og trekkene i Vetlebotn.

Stengt ferge

I Sogn og Fjordane er fergeovergangen mellom Anda og Lote stengt på grunn av vanskelige værforhold. Anda fergekai har sterk sidevind med styrke på 50 knop, og dermed kan ikke fergen manøvreres trygt inn til kai.

— Navigeringen inn er ikke sikker. Vi har fått beskjed om at vinden kan øke også, sier operativ leder i Bjørn Arild Sekkenes i Fjord 1.

Det er ikke noen av fergeovergangene i Hordaland som er stengt. I Møre og Romsdal er overgangen Hundeidvik-Festøy stengt på grunn av vanskelige værforhold.