Norges vassdrags— og energidirektorat sendte i dag ut flomvarsel for Sogn og Fjordane, Hordaland, Rogaland og Vest-Agder.

Sjekk time-for-time-varsel på våre værsider!

Mest nedbør kommer det i Hordaland og Rogaland. I Bergen er det ventet 80 millimeter i løpet av helgen, mens det i indre strøk kan komme opptil 150 millimeter.

Over 1200 meter ventes nedbøren å falle som snø.

NVE regner med at flommen når sitt høyeste nivå søndag. Av de større vassdragene er spesielt Vossovassdraget utsatt. Det advares også om at kulverter og andre avløpsveier kan bli tettet og føre til lokale oversvømmelser.

Storm og pøsregn

– Lørdag blir det stiv kuling, regnbyger og snøbyger over 800-1000 meter. Senere på dagen vil vinden øke til liten storm langs kysten. Vi venter 40-50 millimeter nedbør i Bergen fra midnatt i natt til midnatt lørdag, og 20-30 millimeter døgnet etter, sier meteorologikonsulent Magnus Anglevik ved Vervarslinga for Vestlandet.

Det er store lokale forskjeller i nedbørsmengden. Enkelte steder i Hordaland kan det komme opp mot 150 millimeter.

Søndag skal det også blåse mye, opp mot sterk storm ved Stad. Det blir regn, torden og kjøligere.

Uværet har ført til forsinkelser for Fjord Line-skipet MS Bergensfjord de siste dagene. Den varslede stormen gjør at den planlagte avgangen fra Bergen tli Hanstholm i dag klokken 14 er kansellert.

Det blir heller ingen seilinger mellom Hanstholm og Norge i helgen, melder rederiet.

Varm og våt

Høsten har så langt vært varm og våt på Vestlandet.

– Vi har passert normalen for nedbør i oktober forlengst. Normalen for Bergen er 271 millimeter, hittil har vi fått 345. Takle er langt våtere. Der har det regnet 458 millimeter hittil i oktober, sier Anglevik.

Våteste oktober var i 1967, da det falt 557 millimeter. Den tørreste var i 1920, med 13 millimeter.

Årets ni første måneder er de nest varmeste i historien, med en snittemperatur på ti grader. Normalen er 8,2. Bare 2002 var varmere, med et snitt på 10,5 grader.

Værsyk? Syng ut i kommentarfeltet nedenfor!

Arkiv