Klokken 06.15 mandag morgen legger «Hardangerprins» fra kai i Knarvik med retning Bergen sentrum. For 500 pendlere fra Nord-Hordaland kan det bety slutten på timer i busskø hver eneste dag.

— Siden broen kom i 1994 har vi savnet hurigbåten, forteller lederen av det lokale pendlerlaget, Marie Morken til bt.no.

Raskere enn bussen

Båten kjører fra Knarvik via Frekhaug, og bruker knappe 30 minutter på å nå Nøstet. Til sammenligning bruker bussen 35 minutter når det ikke er kø.

En enkeltbillett med båten koster 58 kroner, og et månedkort 1800 kroner (som gir en pris per enkeltbillett på 45 kr). Til sammenlikning koster en enkeltbillett på bussen 34 kroner og et månedskort 760 kroner.

Årsaken til den store prisforskjellen er at bussen får støtte fra fylkeskommunen, mens båten må klare seg uten. Morken legger ikke skjul på at det kan bli en vanskelig start for hurtigbåten uten ekstra midler fra fylket.

— Vi føler oss saboterte av fylket, men jeg velger båten likevel sammen med mange andre, forteller hun.

- Greier ikke matche

Styreformanni BNR, Ove Skår, medgir at billettene koster en del med enn på bussen.

— Vi greier nok ikke å matche bussprisene så lenge de får statsstøtte, sier han.

Han er veldig spent på om båten får nok belegg til atregnskapet går i balanse.

- Trenger 75 prosent

— Vi trenger minst 75 prosent passasjerbelegg. En undersøkelse vi harfått gjort viser at interessen og betalingsviljen er stor. Men erfaring viserat det er et stykke fra undersøkelser til virkelighet.

Båten skal gå tre ganger om morgenen fra Knarvik ogFrekhaug, og vil ha to returer fra Bergen til Knarvik om morgenen. Deretter vilbåten gå to ganger om ettermiddagen.

Kommer du til å bruke dette tilbudet? Syng ut i kommentarfeltet under!