— Mange av myntene stammer fra 1800-tallet. Her er både norske og utenlandske mynter, opplyser Jorunn Krossøy ved Hordaland politidistrikts hittegodskontor. Eskene er tunge. Hun makter bare å holde den minste et snaut minutt før hun må sette den tilbake på plass i hyllen.

Det er sjelden så mange mynter auksjoneres bort i Bergen. Nå skjer det. Men Jorunn Krossøy vil ikke røpe mer om innholdet. Her må interesserte vente tålmodig til den store auksjonsdagen finner sted i Gimle i Kong Oscars gate klokken 10.00 neste torsdag.

80 poster

80 poster står oppført på listen over gjenstander Namsmannen i Bergen auksjonerer bort denne gangen. Også i år auksjoneres forundringsbager. Mye av innholdet denne gang er nye ting. Jorunn Krossøy mener kjøperne vil få mye for pengene.

Trenger du en ekstra paraply, kan du være heldig å skaffe deg en under auksjonen. Og vil du se litt klarere, er her også briller å finne. En Ibanez-gitar med Morgan gitarstemmer, et fotoapparat, stereoanlegg og datautstyr finnes også blant postene.

Her er og en bag med dykkerdrakt og dykkerutstyr, lysarmatur til drivhus, verktøyskrin og en sekk med verktøy. Kjøleskap med ismaskin og fjernsyn selges også. Fire flotte dekk med aluminiumsfelger skal auksjoneres bort. Sølvbestikk og gullvarer finnes og på listen, samt en tredemølle med noen små mangler.

2289 gjenstander

Hittegodskontoret ved politikammeret i sentrum er godt besøkt. I alt 2289 gjenstander er meldt savnet til nå i år. Ser vi nærmere på listen, oppdager vi 679 id-kort, 613 kortholder og lommebøker, 260 mobiltelefoner og like mange håndvesker og kofferter.

— Alle gjenstander det er knyttet et navn til, tar vi kontakt med. Mange blir overrasket over at pengene fortsatt finnes i lommeboken. Her er mange ærlige finnere i denne byen, forsikrer Jorunn Krossøy uten å skjule at det også er mye tyveri av nettopp lommebøker. Og tyvene lar sjelden pengene ligge igjen.

De ansatte ved Hittegodskontoret prøver å gjøre sitt beste for å få tak i den rettmessige eieren. Mange kommer innom på leting etter ting de har mistet. Det er noen av gjenstandene uten eier som nå auksjoneres bort.

GAMLE MYNTER: Jorunn Krossøy viser oss den minste esken full av mynter som nå går på auksjon. Den største er på hyllen til høyre.
Tor Kristiansen