Den nye nettsiden til Teres Medical Norge ble lansert forrige uke. Responsen kom straks, forteller daglig leder Erik Grefberg.

— Vi har de siste dagene fått rundt 100 henvendelser fra kvinner som ønsker å bli vurdert for operasjon, sier han.

- Direkte trist

Responsen fra kritikere var også umiddelbar. - Dette er direkte trist, uttalte Ap-politiker Ragni Løkholm Ramberg til avisen Nordlys i går. - Plastisk kirurgi er blitt normalisert, det er stadig flere som gjør det, stadig yngre som gjør det, og til stadig færre protester fra samfunnet for øvrig, sier hun.

Grefberg ønsker ikke å delta i den debatten:

— Kritikerne skal få lov å mene hva de vil. Jeg er ikke politiker, men representant for en seriøs aktør i plastikkirurgi. Mange har ønsker og behov for tjenestene vi yter. Hvis noen velger å komme til oss for konsultasjon, skal de få en god vurdering. I rundt 30 prosent av tilfellene blir vi enige om at operasjon er feil løsning, sier Grefberg.

- Først i Europa

Den nye netttjenesten er utviklet av Terers' samarbeidspartner i USA. - Så vidt jeg vet er vi de første som lanserer dette i Europa, sier han.

I den digitale simulatoren legger kvinner inn sine vitale mål. Så kan de øke og redusere bryststørrelsen, for bedre å se det ferdige resultatet.

Her kan du sjekke «puppesimulatoren».

— Regner dere med at flere kvinner nå vil la seg operere?

— Det vi håper på er at flere vil velge Teres når de tar det valget. Vi tror ikke tallet på operasjoner totalt vil øke. Det markedet er relativt stabilt, men vi håper å ta pasienter fra konkurrenter, sier Grefberg.

Teres Medical Norge gjennomfører rundt 9000 plastiske operasjoner årlig. Om lag halvparten av disse er brystoperasjoner. Kjeden har klinikker 11 ulike steder i Norge, deriblant på Nesttun.

Er Teres nye nett-tjeneste med å øke kroppspresset? Bruk kommentarfeltet.