Skyss svinger seg. Nå kan du ikke bare kjøpe billetter på mobilen eller fra frittstående automater. Fra mandag kan du kjøpe enkeltbilletter på butikken også. Skyss har inngått samarbeid med fire kjeder.

Det betyr at du fra mandag av kan kjøpe bussbillett, et såkalt minikort, på Ica, Rimi, Matkroken, Deli de Luca, Bunnpris, 7-Eleven, Narvesen og Shell 7-Eleven.

Lover enda flere godbiter

— Denne billetten kan du kjøpe når som helst. Du bare aktiverer den når du starter bussturen. Så du kan også kjøpe den lenge før den skal brukes, sier Tom Steinstad, salgs- og produktansvarlig i Skyss.

- Bergen og Skyss har vel ikke akkurat vært ledende på billettsystemer i kollektivtrafikken?

— Nei, men det kommer seg sier Steinstad.

Han lover enda mer fra Skyss i tiden fremover. Etter hvert skal man også kunne fylle på skysskortet på nettet.

— Når folk slipper å kjøpe billetter av sjåføren blir det mindre risiko for forsinkelser. Det gir større forutsigbarhet. I tillegg slipper sjåførene å kjøre rundt med så mye kontanter i bussene, sier Steinstad.

Mindre risiko for ran

Torill Eidsheim fikk i dag kjøpt den første billetten hos Rimi i Helleveien. Hun er fraksjonsleder for Høyre i Samferdselsutvalget.

— Dette er viktig både for kunden og sjåføren. Her kan man velge mellom mange utsalgssteder. Og sikkerheten for sjåføren blir større når han slipper å ha så mye kontanter i bussen. Det gjør at risikoen for ran går ned, sier Eidsheim.