Det mener Grethe Horve (45) og Line Korshaugen (27) bestemt.

— Da kan jo bare politiet ta fri og så er det fritt frem for råkjørere. Det kan ikke være riktig. Da trenger ingen å ta hensyn. Det kommer til å gå utover sikkerheten på veiene. Det høres helt teit ut, sier Line Korshaugen til bt.no.

Hun og Grethe Horve parkerte ved Kalmarhagen i formiddag.

— Jeg ville aldri betalt for en sånn forsikring. Jeg trodde først det var en aprilspøk, men det er vel litt for sent, sier Grethe Horve.

Foreløpig gjelder forsikringsordningen bare for svinkjøring på svensk. Det er ungguttene Kay Åsberg og Robert Stensby i Kungshamn som har klekket ut forretningsideen. Forsikringsordningen har vakt stor debatt i Sverige der særlig Forbundet for trafikksikkerhet har reagert, skriver Halden Arbeiderblad i dag.

— Den gjelder bare i Sverige og bare på veier med fartsbegrensning over 70 kilometer i timen. Ellers må alle andre forhold være i orden - bruk av sikkerhetsbelte osv. Vi har allerede nordmenn som kunder. I praksis betyr det at de kan legge seg opp mot 140 kilometer i timen på motorveien til Göteborg og vite at dersom de blir tatt, så betaler vi boten, sier Kay Åsberg til Halden Arbeiderblad.

Det er visse begrensninger i forsikringen. Kjører du mer enn 30 km/t over fartsgrensen, gjelder den ikke. Heller ikke ved uaktsom kjøring. Bøtesatsene er også lavere i Sverige enn i Norge, men se ikke bort fra at noen ser muligheter i denne nisjen i Norge også.

Les helse artikkelen i Halden Arbeiderblad her Forsikring mot fartsbøter i Sverige

Fem om forsikring for bot

PÅ LUR: Politiet lurer i buskene, men nå kan du forsikre deg mot fartsbøter på svenske veier.