— Vi åpnet klokken fem, og kvart over var det fullt.

Innehaver Jas Kahlon er fornøyd den første kvelden i lokalene som frem til juni het Børs Café.

Interiøret er nytt, og ikke fullt så brunt som før. Men brunt nok.

— Det er en brun pub, sier Kahlon.

Stamkundene på plass

Rundt om på bordene treffer vi mange stamkunder. Folk som kan skilte med flere tiår på Børsen.

— Vi har vært nok i media da vi kjempet mot at Børsen skulle legges ned. Nå har de startet opp igjen. Ferdig med det, sier en dame, før hun myndig vinker bort BTs utsendte.

Men ikke alt er som før. Kahlon vil ha litt mer sportspub-preg, og har hengt opp en haug med TV-skjermer. Åpningskvelden viser de landskampen i fotball, uten at de mest innbarka stamkundene ser ut til å bry seg særlig om det.

Han har også skrudd opp ølprisen, til 58 kroner halvliteren etter klokken 21. Og så får ikke kundene morgenpilsen før klokken 11. Før var det klokken ni.

Pisset på Hoves bil

Under rettssaken mellom de forrige driverne og huseierne, fortalte en av de to eierne, Geir Hove, om hvordan en gjest på Børsen hadde pisset på bilen hans.

— Jeg ba ham slutte og da snudde han seg, mens han fortsatte å pisse. Jeg måtte bykse vekk for å unngå å bli urinert på, sa Hove i retten for å styrke påstanden om at Børs Café skadet Kløverhusets omdømme.

Spørsmålet er om Vaagen Pub, som stedet heter nå, får et mer veldressert klientell.

— Vi kommer til å kaste ut de verste, men vi kan ikke nekte folk å komme inn her så lenge de oppfører seg ordentlig, sier Kahlon, som sammen med sine brødre også driver den like brune Skipperstuen i tillegg til mindre brune steder som Era.

Han tror klientellet vil endre seg etter hvert, og at de mange stamkundene åpningskvelden skyldes nysgjerrighet

RUNE SÆVIG