— Det er utrolig hva noen linjer i Bergens Tidende kan føre til. Det var så effektivt at nå fosser brikkene ut. Nesten 25.000 bilister har nå tegnet avtale, sier administrerende direktør Tore Skulstad i Bro og Tunnelselskapet til bt.no.

Beklager, tomt for brikker

  • Folk prøver seg hele tiden og vi gir jo ut brikker når vi kan, om det er rush er eller ei. Men akkurat nå er vi tom for brikker her i Sandviken, fortalte en vekter i bompengeboden til bt.no. - Beklager, vi er tom for brikker, sier han vennlig til neste bilist også.

Det var køer både fra Askøy og Åsane mot sentrum i morgentimene tirsdag. På veitrafikksentralen har de også registrert køene, og har ingen annen forklaring enn at det skyldes ønsket om AutoPass-brikker.

Kasser med 500 brikker i hver, ble i formiddag sendt ut til alle bompengebodene. Når du får brikken rives en nummerstripe av brikken og festet på skjemaet ditt. Det skal sørge for at rett kvinne blir koblet til rett brikke.

Du kan få brikken i posten

Bt.no har fått flere henvendelser om hvorfor folk som sender inn skjemaet i posten til dere, ikke kan få både faktura og brikke i posten?

— Jammen, det kan da. Her må det være en misforståelse ute og går. Sender du inn skjemaet til oss, så får du tilsendt både brikke og faktura i posten, opplyser Målfrid Karlsen i Bro & Tunnelselskapet til bt.no.

— Likevel foretrekker vi at folk bruker bomstasjonene og får brikkene der, men de som sender inn skjemaet til oss, vil få tilsendt brikkene i posten. Og er de ute i god tid, skal vi sørge for at de får brikkene før 1. februar, lover Skulstad.

De som ønsker det kan også ta turen innom Bro & Tunnelselskapet sine kontorer i Industrihuset på Møhlenpris, adresse Bredalsmarken 15- 17, og få brikker der.

De fleste velger 50 % rabatt

Av de 25.000 som er registrert i abonnementssystemet har 24 prosent inngått avtale med 30 prosent rabatt, 20 prosent har valgt 40 prosent rabatt, mens 53 prosent har valgt 50 prosent rabatt.

— Det er en tendens at en del bilister som kjører lite og ikke har hatt abonnement før, velger 30 prosent rabatt, sier Skulstad.

Over 2000 bilister har til nå tegnet avtale om AutoPass for Askøybroen.

<b>POPULÆR BRIKKE:</b> Slik ser AutoPASS-brikken ut. Den kan du bestille på internett eller med et skjema alle husstander får i posten.