Fra i dag vil Bybanen gå hvert kvarter i stedet for hver halvtime mellom klokken 12 og 20 i ukedagene. Neste uke vil Bybanen gå hvert kvarter hele dagen.

Kommunikasjonsrådgiver i Skyss, Ingrid Dreyer, håper dermed at flere vil reise med banen.

— Det blir lettere for folk å ta Bybanen når de vet at den går hyppigere. Rekker man ikke banen, er et ikke så lenge til neste. Det har også vært relativt trangt om bord, men nå kan det hende at det blir bedre plass, sier hun.

Vogn 207 i drift

Allerede i forrige uke begynte Bybanen så smått å kjøre hvert 15. minutt deler av dagen. Dette ble imidlertid bare annonsert på twitter.

— Vi har ventet med å annonsere det på våre nettsider før vi visste at stabiliteten var god nok. Nå vet vi at den vil gå stabilt hvert kvarter, sier Dreyer.

To bybanevogner ble tatt ut av drift etter at de kolliderte under testkjøring tidligere i sommer. Dermed ble Bybanens tilbud sterkt redusert i sommer.

Men til tross for at Bybanen bare har kjørt hvert kvarter så langt, er Skyss fornøyd med besøkstallene. De regner med at 9-10.000 tar banen hver dag, selv om de ikke får nøyaktige tall før billettsystemet fungerer som det skal.

Ny vogn til Bergen i dag

Årsaken til at Bybanen kan kjøre hyppigere er at vogn 207, som kom til Bergen 12. Juli, nå kan settes i trafikk etter å ha blitt grundig testet.

I dag kommer også den siste vognen i rekken til byen. Også denne vognen, vogn 208, skal gjennom flere tester før den er klar for drift. Vognen blir fraktet fra Skolten til Kronstad i løpet av natten.

Fra 16. August planlegger Skyss å trappe rutetilbudet ytterligere opp, med avganger hvert 10 minutt. Og fra 1. November er målet at alle vognene skal være i drift. Da skal vognene gå hvert 5. minutt, som er full frekvens.

Er du fornøyd med Bybanen? Si di mening.