Reduserer vanntrykket i flere soner

— Vannforbruket viser en nedadgående tendens, men ikke på langt nær nok. Det er meldt tørt vær fremover, og vi reduserer nå trykket i flere soner, sier fagdirektør Magnar Sekse ved Vann- og avløpsetaten i en pressemelding.

Fra før er trykket redusert fra Sandviken til Nordnes, fra Lappeleiren til Puddefjordsbroen og fra Oasen til Gjeddevann.

Nå reduseres også trykket fra Loddefjord sentrum til Kongshella. En opptrappingsplan for å redusere trykket i flere soner skal iverksettes i løpet av neste uke.

Vil hindre frosttapping

— Fremdeles lar mange vannet renne for å hindre at rørene fryser, såkalt frosttapping. Frosttapping er ulovlig og vi følger direkte opp de sonene der vi har indikasjoner på dette.

Sanksjoner iverksettes der dette oppdages, sier Sekse.

Det tappes fra Tarlebø, Storediket og Sætervannet, og disse vil være tappet ned om 2-3 uker. Kommunen klargjør pumpestasjoner til de minste vannkildene.

Tetter lekkasjer og følger opp store vannbrukere

Det settes inn ekstra mannskaper for å søke etter lekkasjer. Så langt i 2010 er det utbedret 80 lekkasjer, en dobling sammenliknet med samme periode i fjor.

I tillegg følges en rekke bedrifter og byggeplasser med stort vannforbruk opp direkte og ved brev.

Trenger hjelp for å spare

Den største spareeffekten er det likevel innbyggerne selv som kan bidra med. Bergensernes bidrag er avgjørende, og vi vil fortsatt oppfordre folk på det sterkeste til å vise vannvett, sier Sekse.