Mette Sandal kjørte over Kvamskogen i ettermiddag, og kom seg helskinnet over selv om hun bare hadde sommerdekk. Hun forteller at ikke alle andre har vært så heldige.

— Ved tunnelen ved Brudesløret sto en bil utenfor veien, og en Toyota Hiace med sommerdekk på tvers i veibanen. Da jeg skulle stoppe bilen, fortsatte den å skli fremover selv om det var på flat mark, forteller hun.

— Jeg fikk helt skrekk i meg, sier hun.Sandal forteller at føret er svært varierende. Noen steder er veien bar, men på det meste ligger det mellom fem og ti cm snø i veibanen.

Frontkollisjoner

Det skal ha vært to trafikkuhell som følge av det dårlige føret.

Rundt klokken 18 ble det meldt om en frontkollisjon på Kvamskogen. Ulykken skjedde ved fossen Brudesløret.

Operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt sier ingen personer kom til skade i ulykken.

I 18-tiden meldte politiet på Twitter om to biler som kolliderte på Samnanger-siden av Gullbotn. En av bilene havnet utenfor veien, men ingen personer kom til skade. Like før klokken 19 var meldingen at trafikken igjen flyter fint på stedet.

- Ikke kjør med sommerdekk

Brøytebilene har i hele ettermiddag vært ute på veiene, bekrefter Jan Rune Prestun hos Statens vegvesen. Likevel slet de til tider med å holde kjørebanen bar.

— Fordi en del kjører med sommerdekk, er det vanskelig for brøytebilen å komme seg frem, sier Prestun.

Verst var det i Romarheimsdalen. I 17-tiden ble veien stengt da både vogntog og personbiler fast i begge kjøreretninger. Det gjorde det umulig for brøytemannskapene å få gjort jobben sin.

— Vi er på stedet for å rydde opp sammen med brøytemannskapet. Det er mildt sagt kaotisk, sa Inger Myrtvedt, operasjonsleder hos Hordaland politidistrikt.

Rundt klokken 19.30 ble veien igjen åpnet.

Prestun i Statens vegvesen har en klar oppfordring til alle bilister:

— Ikke kjør med sommerdekk.

Usikker på hvordan føret er der du skal? Sjekk webkameraene til Statens vegvesen!

VINTERFØRE: Slik så det ut på Gullbotn rett øst for Bergen onsdag ettermiddag.
Statens vegvesen (webkamera)