Sjekk værmeldingen for Bergen

Etter en strålende pinsehelg med varmerekord og sol, har været vært mer skyet i ukedagene. Men nå nærmer det seg fridager igjen, og da dukker solen opp igjen.

— Det ser riktig bra ut i bergensområdet. Det blir mye sol både fredag, lørdag og søndag, sier vakthavende meteorolog Jørgen Grønneberg ved Vervarslinga på Vestlandet.

Glem badebukse

Men de som finner frem badebuksen og bikinien, bør kanskje tenke seg om på nytt. For temperaturene blir bare det halve av det de kom opp i forrige helg.

— Det blir etablert et nordavindsfelt på kysten. Normalt vil det bety at temperaturen går ned, sier Grønneberg.

— Og hva snakker vi om da?

— I ytre strøk vil det bli mellom 10 og 13 grader, med en del vind. Indre strøk kan få 15-16 grader midt på dagen.

Mer regn i flomområdene

I indre strøk kan det dessuten være utrygt for noen regnbyger i helgen. Likevel blir det småtteri mot det flomrammede østlendinger opplever for tiden.

— Det er ikke fritt for at det vil komme en del mer regn på Østlandet, særlig på fredag. Østerdalen ser ut til å få mest regn av de flomrammede områdene, sier Grønneberg.Her vest vil finværet vare til søndag, Mandag er det ventet en del nedbør.

— Og neste uke ser ganske usikker ut- Slik værsituasjonen er nå, er det vanskelig å si noe om været mer enn tre-fire dager frem i tid, sier meteorologen.