Fergen mellom Halhjem og Våge mistet motorkraften og kom i drift tirsdag kveld. Til slutt havnet den i nærkontakt med en holme. Uhellet skjedde ekstra ubeleilig, fordi rederiet FosenNamsos Sjø allerede har reservefergen sin i full drift.

— Vi har årlig vedlikehold på MF «Fosen». Derfor har vi ikke noen ferge å sette inn umiddelbart, sa Grete Fuglem Tennås, administrerende direktør i FosenNamsos Sjø, til BT onsdag.

Klar onsdag ettermiddag

Derfor ble MF «Selbjørnsfjord» foreløpig erstattet av et fartøy som kun tar passasjerer, men ved 16-tiden har Fuglem Tennås bedre nyheter.

— Motorfergen «Heilhorn» går inn på strekningen Halhjem-Våge fra klokken 18.10 onsdag, mens vi setter inn «Sundferja» på strekningen Husavik-Sandviksvåg fra klokken 17.15.

Må ha sertifikater

Sertifikatreglementet gjør at arbeidet tok litt tid.

— Vi jobber på spreng med dette, men i fergeverden er det ikke så enkelt. Mannskapet må ha de rette sertifikatene for fergen og opplæring på det konkrete fartøyet. Det er ikke bare å ta en hvilken som helst maskinist og plassere på hvilken som helst ferge, sa ennås onsdag morgen.

BT var i kontakt med henne igjen onsdag ettermiddag ved 15.15-tiden. Da var hun ennå ikke i mål med en løsning.

Men det gjorde hun altså ved 16-tiden.