• De fleste synes det er morsomt og fint, sier Thea Marie Valler.

Fire studenter fra Studentersamfunnet i Bergen malte torsdag fotgjengerfeltene ved Det akademiske kvarter i Bergen sentrum i regnbuens farger.

Dermed følger de eksempelet fra Stockholm, der noen dekorerte et gangfelt ved den russiske ambassaden i begynnelsen av august. Det samme skjedde i Oslo nylig.

TOK FREM MALERKOSTEN: Nestleder i Studentersamfundet i Bergen, Thea Marie Valler.
PRIVAT

Påfunnet er en protest mot Russlands anti-homolov, som forbyr all omtale av homoseksualitet og gjør det straffbart å vise sin seksualitet offentlig.Under friidretts-VM gjorde den svenske høydehopperen Emma Green Tregaro på sin spesielle måte. Hun lakkerte neglene i regnbuens farge.

«Mange stoppet»

— Vi hev oss på trenden. Det var mange som stoppet og spurte hva vi drev med. Stort sett var reaksjonene positive. Folk syntes det var morsomt og fint, sier nestleder i samfunnet, Thea Marie Valler.

Fredag kommer leder for studentunionen i St. Petersburg, Nikolay Artemenko, på besøk til Bergen. Han skal delta på Studentersamfunnets første offisielle møte dette semesteret.

Møtet har fått tittelen «No pride in Russia», og studentene i Bergen vil markere sin støtte til de forfulgte i Russland.

— Vi har valgt dette temaet fordi det er i høyeste grad en het politisk potet, og det er viktig å sette fokus på at vårt naboland blir stadig mer totalitære og intolerante, sier Valler.

Krever at Norge tar avstand

Loven har skapt sterke reaksjoner verden over, ikke minst etter at russiske myndigheter sa at den vil bli håndhevet under OL i Sotsji i 2014. Dermed risikerer også turister og besøkende å bli bøtelagt.

Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner har bedt Norge ta et klart standpunkt før OL starter i februar.

FARGERIK PROTEST: Fire studenter var med på å male overgangsfeltene ved Det akademiske kvarter.
STUDENTERSAMFUNDET