Operasjonssentralen i Oslo har i ett år varslet om smått og stort de rykker ut på, ofte med et humoristisk glimt.

Nå har også operasjonssentralen i Hordaland åpnet en Twitter-konto, @hordalandpoliti. Foreløpig har de ikke twitret et ord på mikrobloggenettstedet, men har rukket å få over 300 følgere.

Svarer ikke

Til sammenligning har Operasjonssentralen i Oslo (@oslopolitiops) 67.439 følgere, mens Oslo politidistrikt (@politietoslo) har 12.583.

På Twitter-kontoen skriver operasjonssentralen i Hordaland at den vil melde om ulike hendelser i politidistriktet. «Rekker ikke å svare på tweets. Ring 112 ved behov for øyeblikkelig hjelp,» skriver de i minibiografien sin.

Det var BA som omtalte Twitterkontoen først.

Helt ukjent på Twitter er politiet i Hordaland ikke. Politimester Geir Gudmundsen (@GGudmundsen) i Hordaland politidistrikt har over 1500 følgere, og har skrevet over 1500 tweets.

Han kommenterer på sin profil operasjonsentralens nye konto.

«Dette blir bra takket god hjelp fra bl.a @SolbergTore», skriver han. Tore Solberg er operasjonsleder i Oslo politidistrikt, men opprinnelig vestlending, ifølge sin egen minibiografi.

Klager på musikant

Operasjonssentralen i Oslo har postet over 5000 Tweets.

«Majorstua, klager på gatemusikant som spiller kun en sang. har pågått i flere mnd, politiet på stedet å anmoder om et bredere reportoir», heter det i en fra 5. september.

Den blir fulgt opp tre dager etter:

«Det er veldig stille idag Men musikanten på Majorstua har startet opp igjen En patrulje som bl.a kan litt om toradere, sjekker nå kvaliteten.»