Tidligere denne uken skrev BT om 87-årige Knut Normann Gjeitsund, som på lørdag ble frastjålet flere tusen kroner på Kilden senter på Nordås.

Nå er tyvene pågrepet av politiet i Drammen, opplyser Fanaposten.

— Jeg er virkelig imponert over politiet. De har gjort et godt stykke arbeid ved å klare å ta tyvene i Drammen, og samtidig har de gitt veldig god oppfølging på det som skjedde, sier 87-åringen til Fanaposten.

Tre personer pågrepet

Overvåkningsbilder er en av grunnene til at tyvene ble tatt.

— Men vi har også gått etter ekstern informasjon innad i politisystemet, sier etterforskningsleder Per Størksen til Fanaposten.

En bil knyttet til saken etter å ha blitt observert på overvåkningskameraene. Ifølge Fanaposten har tre personer blitt pågrepet.

— Ranerene har blitt avhørt i Drammen, og er nå på vei vestover. De vil bli fengslet her, fortsetter Størkesen, som legger til at de tre er kjenninger for politiet.

- Jeg merket ingen ting

Tyveriet skjedde da Gjeitsundtok ut et beløp i minibanken lørdag formiddag. Han puttet sedlene i lommeboken, som han stakk i lommen på anorakken.

Få minutter etter var både lommeboken og pengene søkk vekk.

- Jeg gikk inn hovedinngangen, med en hånd på handlevognen og den andre på krykken. Jeg merket ingen ting, de må ha vært kurset av tryllekunstnere, sa Gjeitsund til BT tirsdag denne uken.

Først da han skulle pante flasker, kjente han etter lommeboken.

- Jeg ble litt perpleks med det samme, men etter kort tid demret det for meg hva som måtte ha skjedd, sa han.

Løp etter tyvene

Gjeitsund løp etter tyvene, men de slapp unna.

Etterforskningsleder Per Størksen reagerer kraftig på hendelsen.

- Å stjele fra gamle mennesker på den måten her er simpelt, sier Størksen, som ser svært alvorlig på tyveriet, sa Størksen til BT på tirsdag.

En kvinne i slutten av 70-årene opplevde en lignende hendelse på Nesttun senter fredag ettermiddag, da hun ble frastjålet pengeboken sin i en heis.

- Jeg blir veldig opprørt når jeg ser slikt bli gjort mot eldre mennesker, sa Størksen tidligere.