— Dette er en enorm tillitserklæring fra AUF sin side, som jeg er veldig glad for, sier Anne Grete Strøm-Erichsen til BA.

Hun avviser dermed ikke at det er uaktuelt for henne å gjøre come back i politikken i hjembyen.

Har ikke vært i kontakt

Ronja Løseth Breisnes er leder i Bergen AUF. Til BA sier hun dette:

— Byen vår har i dag en ordfører som splitter Bergen og det politiske miljøet. Vi trenger en inkluderende og samlende ordfører - det vet vi at vi får med Anne-Grete, sier leder i Bergen AUF, Ronja Løseth Breisnes.

Hun opplyser at de ikke har vært i kontakt med hovedpersonen selv, ifølge BA.

På et møte tirsdag nominerte Bergen AUF Strøm-Erichsen som ny ordførerkandidat. Hun skal toppe listen sammen med Harald Schjelderup og Marte Mjøs Persen.

- Dette er bare galt

Petter Haraldsen er leder i Bergen Unge Høyre. Han reagerer på påstanden om at Bergen har en ordfører som splitter byen og det politiske miljøet.

— Hvis bergensere slutter å være freidig og frempå, så mister vi det som gjør oss til bergensere. Trude Drevland er vår ordfører og den som arbeider hardest for Bergen, vår befolkning, næringsliv, kunst og kultur. På mange måter er hun mest bergenser av oss alle. Vi vil ikke ha en ordfører som er på noen annen måte.

— Når Trude feilaktig blir anklaget for å være en splittende ordfører, er det vår oppgave å si hva som er rett og galt. Dette er bare galt.