Valget skjedde uten noe videre om og men, og Ulstein ble motatt med blomster fra partifelle Marita Moltu og applaus fra samtlige i bystyresalen.

— Ikke for å komme med formanende ord, men du har fått en alvorlig og viktig post, var ordfører Trude Drevlands (H) første ord til den nye byråden.

— Det er godt at dette er på plass nå. Jeg gleder meg, sa Ulstein i går.

Var ikke valgba

Det var etter at Lisbeth Iversen trakk seg som byråd i mai at Ulstein ble utnevnt som hennes etterfølger. Han skulle etter planen velges på bystyremøtet 29. mai.

Men Ulstein bodde da i Fjell kommune med kone og tre barn, noe som gjorde at han ikke var valgbar til byrådet i Bergen. For å bli det, må man være folkeregistrert i kommunen man skal velges i.

Først ville Ulstein løse dette med å flytte på hybel, men det viser seg at Folkeregisteret bare godkjenner flyttemelding hvis du har felles hjem med ektefelle og barn.

Hele familien har derfor måttet bli med på flyttelasset.

Flyttet inn hos svigers

I går fortalte BT at Ulstein nå har fått med seg familien og har flyttet inn hos svigerforeldrene sine.

— Det er klart det ville vært mer optimalt å ha bedre tid slik at vi kunne finne et sted å lande, men det er ikke alltid det blir helt optimalt. Vi er veldig heldige som har muligheten til å bo her. Jeg har bra svigerforeldre, sa Ulstein da.