Vegtrafikksentralen i Hordaland ber bilister som skal kjøre over Hardangervidda om å ferdes forsiktig. Klokken 17.30 var det null grader, stiv kuling og kraftige sluddbyger på riksvei 7.

— På de høyeste punktene, fra Dyranut og sørover, er det kommet snø. Der har vi en brøytebil i beredskap. Det er litt spesielt, det er uvanlig at det kommer så tidlig, sier vaktoperatør Ronny Sleire.

Stenger flere veier

Også på Sognefjellet er det kommet snø. Her er veien stengt på grunn av uvær.

— Brøytebilene er på plass og har startet brøytingen. Det skal være en del biler der som har kommet ut av veien på glatten,og noen står fast, sier Jan Erikstad ved Vegtrafikksentralen i Lærdal til NRK.

Fylkesvei 243 over Aurlandsfjellet i Sogn og Fjordane er også stengt på grunn av uværet. Det samme gjelder fergesambandet Losnegard-Krakhella i samme fylke, melder Statens vegvesen.

Uværet skaper også trøbbel for hurtigruteskipet «Midnatsol», som må droppe alle havneanløp og seile rett fra Rørvik i Nord-Trøndelag til Bergen i helgen. I tillegg lar det sørgående skipet være å seile inn til Brønnøysund fredag, opplyserHurtigruten. Anløpene som droppes, er Trondheim, Kristiansund, Molde, Ålesund, Torvik, Måløy og Florø.

Rolig ettermiddagsrush

Det ble ikke meldt om spesielle hendelser i ettermiddagsrushet fredag. Det gikk riktignok sakte flere steder.

Verst var køen ved Sandeidet og i Knappetunnelen, etter Olsviktunnelen mot Askøybrua og ved avkjøringen mot Askøy etter Lyderhornstunnelen. På Sotrabrua, Straume, Sjølinjen, ved Hopstunnelen og i Fløyfjellstunnelen ble det meldt om tett trafikk, men at trafikken likevel gitt greit.