flyshow00010.jpg
ELIAS DAHLEN

For to år siden gjorde de det samme. Den gang var flere tusen mennesker til stede og så på. Søndag er det på an igjen, på Knarvik idrettsplass i Lindås kommune.

Håvard Dale i Nordhordland Flyklubb.
OVE SJØSTRØM

«Programmet startet klokken 12.00, med fallskjermdrop. Deretter kommer deretter jevnt og trutt. Speaker vil oppdatere tidspunkt utover dagen med de forskjellige innslag», heter det på klubbens Facebook-side.BT får opplyst at det største sivile formasjonsteamet i Europa også kommer. Søndag er det mange som har tatt turen til idrettsplassen, der showet pågår.

flyshow00011 (1).jpg
ELIAS DAHLEN

Flysportsenter er målet— Vi har flyoppvisninger som holder høyt nivå i europeisk sammenheng. Vi får legendariske Spitfire som var et av det mest betydningsfulle jagerflyet under andre verdenskrig på besøk. Sist gang en Spitfire flydde over disse trakter er mange år siden, opplyser Håvard Dale, formann i Nordhordland Flyklubb

- Hvorfor har dere flyshow når dere mangler flystripe? - Dette showet er et ledd i vårt arbeid med å få flysportsenter i Nordhordland. Det er det vi arbeider for på sikt. Vi hadde jo også show her for to år siden, sier han.

Åpnet i fallskjerm

Sunniva Vagstad er ivrig fallskjermhopper. Hun var med under åpningen av showet i Knarvik.

— Jeg har drevet med dette i åtte år. Det er en dyr sport, og man blir hektet, forteller hun.

Hun var student da hun begynte å hoppe i fallskjerm.

— Da gikk det meste av det jeg hadde til fallskjermsporten, forteller hun.

flyshow00003.jpg
ELIAS DAHLEN
Sunniva Vagstad er fallskjermhopper.
OVE SJØSTRØM