Følg seilasen her!

Rundt halvparten av båtene er nå kommet til Stavanger i regattaen Seilmakeren Doublehanded.

Den startet klokken 13.00 fra Askøy i går.

Rundt klokken 12.00 i dag var de første båtene på plass i Stavanger for en pause på tre timer. Litt før klokken 15.00 returnerer de mot Askøy igjen.

— Alle glade

– Her er det strålende solskinn, alle er glade. Jeg har ikke sett noen slitne folk ennå, sier journalist Jon Antrup i Seilmagasinet.

Først inn kom Tor Hove og Kjell Inge Heiberg fra Bærum seilforening. En halvtime etterpå kom Helge Ivarsøy og Jarle Midtbø fra Askøy seilforening. Det er de som har gjort det best fra Bergens-området så langt.

Noen båter har allerede brutt. I natt var det tykk tåke under regattaen.

Tapte vanvittig

– Noen valgte å gå innaskjærs, de har tapt vanvittig. Noen har tapt ti timer allerede, andre har brutt. De fleste gikk uteskjærs, da hadde de medvind og fem-ti knop, sier Antrup.

Etter litt mat og kanskje en times søvn begynner turen tilbake til Askøy. De første er ventet dit i morgen tidlig.

Helge Ivarsøy og Jarle Midtbø i Cunning Plan, en J/80 fra Askøy Seilforening, har seilt seg opp i teten i Seilmakeren Doublehanded. Foto: Jon Amtrup/SEILmagasinet.
Cigno, en Cenit 40, Rune Røyseth og Gunnar Breivik, begge Askøy Seilforening, var blant de første inne til mål i Stavanger. - Vi hadde en flott tur og er ikke slitne. Nå gleder vi oss til turen tilbake til Askøy, sier Rune Røyseth.Foto: Asbjørn Thorup/SEILmagasinet
Her starter seilasen på Askøy onsdag. Det kan kan bli lang og hard for over 200 deltakere. Foto: FINN ARNESEN