Gunnar og broren Øystein Garfors er i gang med en hektisk reise som skal ta dem gjennom 19 fylker på under 24 timer.

De startet klokken 00.00.01 natt til tirsdag.

— Her teller alle minuttene. Men vi har lagt en løype som skal være uproblematisk - forutsatt at siste flyet går som planlagt, at vi unngår punktering eller at en vei er stengt, sier Gunnar Garfors.

Livekartet på hans hjemmeside viser at ferden begynte i bil i Skarnes i Hedmark. Allerede etter 40 minutter hadde brødreparet nådd sitt tredje fylke, Oppland.

Ved 9-tiden var hele Østlandet, Sørlandet, Rogaland og Hordaland unnagjort, til sammen 12 fylker.

Har vært i alle land

Det var Firda.no som omtalte saken først.

Garfors er den eneste nordmannen som har vært i alle land i verden. Reiseboken «198. Mi reise til alle verdas land» lanseres torsdag med frokost på hjemstedet Naustdal i Sunnfjord, lunsj i Bergen og avslutning i Oslo.

Garfors er på vei inn i Guinness rekordbok etter å ha besøkt fem kontinenter og fem land på en dag i 2012.Denne gangen har han plottet inn syv flyturer, to biletapper og en med båt.

— Vi har prøvd å finne ut av det, både forlaget (Samlaget) og jeg. Så vidt oss bekjent, er det ingen som har gjort dette før, sier Garfors.

Jobbing og jogging

Definisjonen på å ha besøkt et sted under rekordforsøket er å sette foten i bakken og ta et bilde. Garfors har ikke finregnet, men tror de skal innom opp mot 90 kommuner.

Går alt etter planen, er de i mål i Finnmark etter cirka 23 timer.

Hvis du tror han har ladet opp ved å sove ekstra, tar du feil.

REKORDTRIO: Søndag prøver Tay-young Pak (t.v.), Øystein Djupvik og Gunnar Garfors igjen å slå rekorden på 17 land i Europa på et døgn.

— Jeg har hatt kurs i Østfold i dag og jogget en mil. Så jeg har ikke slappet av. Det er ikke min stil. Jeg får energi av å gjøre ting og oppleve tng, sier Garfors.39-åringen jobber til daglig med distribusjon av digitalradio i NRK. Han er kjent som quizmaster fra Nitimen i P1.

Allerede søndag har han nye planer. Sammen med Tay-young Pak og Øystein Djupvik - som for øvrig hadde ideen til norgesturneen, men som ikke kunne være med selv - vil de prøve å komme seg gjennom 18 land i Europa på et døgn.

— Sist tangerte vi verdensrekorden, men vi liker ikke å dele, ler Garfors.

BRØDRE PÅ TUR: Gunnar og broren Øystein Garfors er klar for norgesturné.
PRIVAT