E 16 ble stengt mandag ved Steganestunnelen på grunn av rasfare. Statens vegvesen anbefaler omkjøring over Kvamskogen. Det var BA som først meldte om saken.

— Klokken 09.25 fikk vi melding om at stein hadde rast ned i veien, sa trafikkoperatør Tore Tysse ved vegtrafikksentralen til BT mandag formiddag.

Geolog ble sendt til stedet. Steinene som endte i veibanen er på størrelse med en komfyr, får BT opplyst.— Veien ble stengt, fordi det er fare for nye ras, sa Tysse.

Klokken 13.55 ble veien igjen åpnet, etter at geolog hadde vært i helikopter og vurdert fjellsiden.

Omkjøring

I mars i år ble også E16 stengt etter ras. Da var det omkjøring i flere dager.

E 16 er en av hovedveiene mellom øst og vest. Det går mange tunge kjøretøy på denne veien. Tysse anbefalte at store biler kjørte via Haukeli og ikke over Kvamskogen til Hardanger. Hvis ikke, fryktet han det ville bli kaos i Hardanger.

— Store kjøretøy bør bruke fergen fra Gjermundshamn til Årsnes og kjøre videre over Haukeli, eventuelt kjøre over Kvamskogen og videre til Tørrvikbygd, men vi anbefaler ikke tungtrafikken å kjøre fra Norheimsund til Granvin.

- Korteste veien

— Mindre biler kan kjøre over Kvamskogen til Hardanger, men de større kjøretøyene bør bruke fergeforbindelsen, sa Tysse tidligere på dagen.

— Den korteste, raskeste og beste veien østover er over Kvamskogen og ta ferje Tørvikbygd-Jondal. Dette er den enkleste veien for tungtransporten å kjøre for å komme lettest til E134 over Haukeli, skriver en sjåfør til BT.

Har du bilder fra stedet? Send MMS til 2211 eller e-post til 2211@bt.no!