Byens beste band skal kåres, og vinnerne får opptre for tusenvis av mennesker på Torvallmenningen.

26 band og 120 musikere står på scenen. Det blir konserter fra formiddagen til midnatt. Deretter setter juryen seg ned for å kåre de tre beste rockerne, som alle får opptre på Torvallmenningen under Tall Ship Race i sommer.

— Det er tydeligvis attraktive premier. Vi har hatt en vanvittig pågang av band som ønsker å spille under festivalen på lørdag. Dessverre har vi måttet avvise en god del. Tross alt har vi bare 12 timer til disposisjon. Men interessen tyder på at amatørbandene er sulteforet på denne type arrangementer, mener festivalsjef, Terje Birkeland.

Han har allerede varslet endringer til neste år.

— Alle rockeband som vil, bør få slippe til. Neste år må vi øke kapasiteten, understreker Birkeland til Åsane Tidende.

- Møt opp

Bandene, juryen og arrangører har full kontroll foran morgendagen. Lydanlegget er på plass. Det blir også kafé og talentspeidere. Et gigantisk arrangement med andre ord. 120 musikere gjør også at det vil være publikum til stede hele dagen. Men med et 12 timer langt arrangement, sier det seg selv at det er plass til mange.

— Jeg vil oppfordre flest mulige ungdommer til å møte opp. Det kommer til å bli fullt trøkk fra første minutt. Det lover vi. Her har åsabuen, og resten av byen for den saks skyld, en unik mulighet til å høre noen av de beste amatørrockerne Bergen har å by på.

ROCKER: 50 Shots er et av bandene som tidligere har markert seg og vunnet musikkfestivalen Rock 12-24. I morgen braker det løs igjen med 26 band og 120 musikere i Åsatun. Arkivfoto: Åsane Tidende