— I dag er det jo strålende, sier en fornøyd Tina Kryhlmann (26).

På en uteservering i Bergen sentrum sitter hun og myser mot lav sol og lange skygger. Det er kaldt, men ikke verre enn at Tina synes det er greit å sitte ute.

- Kom dere ut!

— Jeg fant en «dau sau» å sitte på, så da går det an, sier hun med et smil fra saueskinnet på kafé-stolen.

HØY HIMMEL: Festplassen bød på værfest mandag - og panorma mot blåblå himmel. Nyt det mens du kan.
Ørjan Torheim

— I dag er en av de beste dagene på en stund. Kom dere ut, oppfordrer statsmeteorolog Anne-Mette Olsen ved Vervarslinga på Vestlandet.Natt til tirsdag er nemlig et lavtrykk på vei mot Norge, med et frontsystem som treffer Hordaland og Sogn og Fjordane.

Skyer, vind og nedbør

— Det fører med seg skyer, vind og nedbør. I Hordaland tirsdag blir det mer vind, opp mot liten kuling fra sørvest på utsatte steder i kyst- og fjordstrøk, sier Olsen.

I Sogn og Fjordane blir det enda mer vindfullt, med sterk kuling ved Stad som det mest ekstreme.

Nedbøren i de to fylkene starter som snø i indre strøk. Men snøen går etter hvert over til regn under 500-700 meter, ifølge meteorologen.

Og nedbøren gir seg ikke med det første.

Stigende kvikksølv

— Det blir helt sikkert nedbør også onsdag og først på torsdag. Men torsdag ettermiddag til lørdag ettermiddag blir det lite eller ingen nedbør.

Temperaturen gjør også et godt og gradvis byks oppover de nærmeste dagene, med onsdag kveld og natten til torsdag som den antatt varmeste (9-10 grader).

— Gjennom helgen blir temperaturen trolig liggende mellom 5 og 8 grader. Hvis det blir lite skyer, kan det bli kaldt om natten fra fredag til søndag, sier Anne-Mette Olsen.

Verst i nord

Det verste været kommer likevel nord for Stad.

— Særlig i Nord-Trøndelag og sør i Nordland vil de merke det. Et eller annet sted langs kysten der blir det nok opp mot full storm fra vest, kombinert med regn og regnbyger i lavereliggende strøk.

- FØLGER IKKE SÅ NØYE MED: Tina Kryhlmann (26) bor i Bergen, men er mer opptatt av å nyte været enn å følge med på hvordan det blir. - I dag er det jo strålende, sier hun.