Natt til onsdag var det 70 lynnedslag mellom Sotra og Bergen.

I natt var aktiviteten enda heftigere med 200 nedslag i samme området.

Over 10.000 totalt

Det er Sintef Energi, som registrerer lynnedslag over Norge. Seniortekniker Oddgeir Rokseth vil likevel ikke si at det har vært uvanlig mange lyn i området vårt i det siste.

— Nei. Det har heller vært lite i landet i år. Sommertordenvær er en godværsindikator, og det har vært lite varme i sommer, sier Rokseth.

Totalt ble hele 10.727 lynnedslag i Norge og Nordsjøen registrert av Sintef det siste døgnet.

Kraftig nedbør

Tordenværet hadde sammenheng med de kraftige regnbygene som var i Hordaland onsdag kveld. I løpet av de siste 12 timene kom det 27,4 mm nedbør i Austevoll og 25,3 mm i Bergen.

— Det var ganske kraftig nedbør i går kveld, utover natten var det mer jevnt med nedbør, sier meteorolog Kjersti Opstad Strand hos Vervarslinga på Vestlandet.

Hvor mye som kom i Os, som ble rammet av flom, vet hun ikke.

— Vi fikk med oss at Os var hardest rammet, men der har vi ikke målestasjon, sier meteorologen.

Lettere vær

Været de neste dagene vil bli mindre vått.

— Bygeaktiviteten er minkende utover dagen i dag. I morgen er det stort sett oppholdsvær om morgenen, men det kommer enkelte regnbyger fra formiddagen, sier hun.

Lørdag blir været lettere, med lengre perioder med sol.

Tordenfaren over

Dermed vil tordenaktiviteten også minke.

— Det er ikke unormalt at du får så kraftige tordenbyger, det er relatert til kraftige regnbyer. Nå ser det ut som de største bygene har rast fra seg, dermed er tordenfaren over, sier Strand.

Natt til lørdag var det også kraftige tordenbyger. Da slo lynet ned i to boliger, som begynte å brenne. I natt har heldigvis tordenværet ikke fått slike konsekvenser.

— Vi har ikke registrert noen branntilløp på grunn av lyn, sier vaktkommandør Torkjell Helle i Bergen brannvesen.